Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Kuvat ja video: 600 metriä pitkä juna saapui harjoitukseen - kalustona muun muassa panssarivaunuja

  • Puolustusvoimat

Joukkoja ja kalustoa on matkannut Ylä-Karjalaan Wihuri 15-harjoitukseen pitkin viikkoa. Panssariprikaatin rautaisin kärki saapui junalla Pohjois-Karjalaan torstaina aamulla. Lastin purkamisen jälkeen joukot ovat valmiita aloittamaan tehtävänsä.

Kontiolahden lastausasemalla Panssariprikaatin joukot odottivat taistelukalustonsa saapumista. Harjoitukseen osallistuvat varusmiehet ja kadetit lastasivat tarvitsemansa kaluston - raskaat ja kevyet panssarivaunut, kuorma-autot ja liikennetraktorit - keskiviikkona junan kyytiin Parolassa, josta ne yön aikana matkasivat Suomen poikki Pohjois-Karjalaan.

Joukot itse siirtyivät harjoitusalueelle linja-autoilla. Itse taistelut käynnistyvät tänään perjantaina. Ennen kuin joukot pääsevät tositoimiin, heidän täytyi kuitenkin vielä purkaa raskas kalusto junan kyydistä käyttöönsä.

Noin 600 metriä pitkä ja lähes 1500 tonnia painava juna saapui ratapihalle ajallaan.

- Kuljetuksen johtajana olen antanut purkuun tarvittavat käskyt jo ennen junan saapumista, joten yksiköillä on hyvin tiedossa, mitä heidän tulee tehdä. Siinä vaiheessa kun lasti on perillä, omat tehtäväni koostuvat lähinnä valvonnasta. Tietenkin, jos suunnitelmista poikkeavia pikatilanteita tulee, puutun niihin tarpeen mukaan, junan purkua johtanut kadettiylikersantti Nico Lingman sanoi.

Jos video ei näy, klikkaa tästä.

 

 

Ratakiskot melkein taipuivat, kun Panssariprikaatin kovin kärki saapui tänään Kontiolahdelle. Vielä viimeinen etappi kohti toimialuetta ja yksikkö on valmis aloittamaan tehtävänsä. #WIHURI15 #maavoimat #PSPRLue lisää: http://bit.ly/1RMOZMh

Posted by Maavoimat on 4. kesäkuuta 2015

 

Lähde: Puolustusvoimat

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi