Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Kotimaa

Faaraon kirous iskee Egyptissä - lääkkeet mieluummin koti-Suomesta

  • Karjalainen
Katukeittiön kuumana tarjoama ruoka voi Heli Siikamäen mukaan olla joissakin tapauksissa hotellin noutopöytäruokaa turvallisempaa. Katukeittiön kuumana tarjoama ruoka voi Heli Siikamäen mukaan olla joissakin tapauksissa hotellin noutopöytäruokaa turvallisempaa.

Hengitystietulehduksen tai matkaripulin iskiessä lomamatkalla etelän turistikohteessa kannattaa harkita tarkkaan, hakeeko lääkkeet paikallisesta apteekista.

Matkaripulin hoidossa hyvä sokeria ja suoloja sisältävä juomajauhe lienee turvallista ostaa paikan päältä, mutta yleisesti ottaen lääkkeiden suhteen kannattaa olla varovainen.

HUS:in sisätautien ja infektiosairauksien erikoislääkäri, Kiteellä syntynyt ja Tohmajärvellä koulunsa käynyt Heli Siikamäki muistaa viime vuodelta tapauksen, jossa kaksi miestä sairastui malariaan matkalla todennäköisesti siksi, että paikan päältä ostetut malarianestolääkkeet eivät olleet sitä mitä mainostettiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Ulkomailla on paljon väärennettyjä lääkkeitä, jotka sisältävät jotakin muuta kuin mitä myydään tai eivät ole lääkkeitä ollenkaan.

Siikamäki on tutkinut matkasairauksien ilmaantuvuutta suomalaisten ulkomaanmatkoilla.

Tutkimuksen mukaan riski saada matkaripuli Egyptin-matkalta on yli 15-kertainen verrattuna esimerkiksi Kreikkaan. Moniin Etelä-Euroopan maihin verrattuna riski on jopa yli 600-kertainen.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa