Torstai, 19.9.2019 
Reija
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

NASA tutkii joensuulaisten kanssa Marsin asuttamista

NASAn astronautti Charles Camarda vieraili hiljattain Joensuussa. NASAn astronautti Charles Camarda vieraili hiljattain Joensuussa.

Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja Joensuun normaalikoulu ovat aloittaneet yhteistyön Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASAn kanssa.

Näiden neljän tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden keskuudesta valitaan kaksi monialaista ja eri koulutusasteita edustavaa opiskelijaryhmää (12 opiskelijaa/ryhmä) mukaan NASAn Epic Challenge -koulutusohjelmaan.

Lukuvuoden 2015-2016 aikana opiskelijat ratkovat Marsin asuttamiseen liittyviä haasteita oppien samalla hyödyntämään NASAn itsensä käyttämiä innovaatioprosesseja ja -menetelmiä (Innovative Concept and Engineering Design - ICED).

Samalla opiskelijat suorittavat yhteensä 15 opintopisteen arvosta opintoja. Oppiminen ja työskentely toteutetaan paikallisryhmässä Joensuussa, yhteys NASAan ja NASAn asiantuntijoihin tapahtuu verkko-opiskeluna.

Opiskelijaryhmien tueksi sekä kaikkien muiden Marsin asuttamisesta kiinnostuneiden yhteen tuojaksi on perustettu vapaaehtoisuuteen ja harrastuneisuuteen perustuva kehittäjäyhteisö Survival Systems Joensuu.

Yhteisö kokoontuu säännöllisesti ja ylläpitää aktiivista online-yhteisöä. Tämän lisäksi yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle tarkoitettu Draft-ohjelma auttaa opiskelijoita tunnistamaan ja viemään eteenpäin jo maan päällä hyödynnettäviä tuote- ja palveluideoita.

Yhteistyö NASAn kanssa perustuu Arcusys Oy:n heille toimittamaan Valamis-oppimisympäristöön. Palvelussa osana oleva tarina- ja ilmiöpohjaisen oppimisen malli ja sovellus on kehitetty kuluneen vuoden aikana yhteistyössä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa. Toimintamallin herättämän kiinnostuksen ansioista itäsuomalaiset koulutuksen järjestäjät pääsevät osaksi toteutettavaa koulutusta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa