Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Myytti liftaamisesta pitää paikkansa - "Naiset saavat kyytejä huomattavasti helpommin"

Liftaamisen yhteydessä mainitaan usein kultainen 1970- ja 1980-luku, jolloin ilmiö oli monen mielestä huomattavasti yleisempi. Siitä huolimatta Suomessa on edelleen vahva liftauskulttuuri, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.

Ero menneeseen on se, että liikenneyhteyksien parantumisen ja lippuhintojen laskemisen myötä enää ei liftata, koska on pakko. Nykyisin peukalokyydeillä haetaan pientä seikkailua ja uusia tuttavuuksia.

Liftaajakonkarin ja Hitchball 4000 -liftauskilpailun järjestäjän Matti Fouchault-Airasmaan mukaan tärkeimpiä liftaajan ominaisuuksia ovat rohkeus ja ennakkoluulottomuus.

Vastassa voi olla autoilijoita laidasta laitaan, ja moni pysähtyy saadakseen pitkälle matkalle juttuseuraa. Siksi tarpeen ovat myös sosiaaliset taidot ja paksunahkaisuus.

- Liftaaminen kasvattaa luonnetta. Ei pidä romahtaa torjumisesta, sillä autoja menee paljon ohi, ja toisinaan voi saada ikäviäkin kommentteja. Sinnikkyys lopulta palkitaan.

Yhden myytin Fouchault-Airasmaa vahvistaa todeksi.

- Naiset saavat kyytejä huomattavasti helpommin kuin miehet. Pariskunnatkin otetaan kyytiin suhteellisen nopeasti, mutta kahden miehen on jo melko toivotonta liftata yhdessä.

Asiasta uutisoi Etelä-Suomen Sanomat.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi