Sunnuntai, 17.1.2021 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

Pohjois-Karjalassa napsahtaa 17 000 ylinopeussakkoa vuodessa

  • Karjalainen
Poliisin tilastojen mukaan kamerat saavat nalkkiin vuosittain noin 10  000 ylinopeutta ajavaa Pohjois-Karjalassa. Tänä vuonna kamerat ovat keränneet 5  207 ylinopeusrikettä tammi-kesäkuussa. Poliisi kirjoittaa vuosittain noin 7  000 ylinopeusrikettä Pohjois-Karjalassa. Yhteensä ylinopeussakkoja kirjoitetaan vuosittain noin 17  000.

-  Pohjois-Karjala on keskiluokkaa valtakunnallisessa vertailussa. Kaasujalka ei ole raskaampi kuin muuallakaan, arvioi ylikomisario Pahkin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin perinteinen ylinopeusvalvonta tuottaa vuosittain suurin piirtein saman sakkomäärän, koska siihen käytettävä aika ja henkilöstö eivät juuri muutu.

Nopeuksia voidaan hillitä satsaamalla kameravalvontaan. Viime vuonna kuvien käsitteleminen siirrettiin yhteen paikkaan Malmille, mikä on tehostanut toimintaa, ja sakkoja on voitu postittaa hiukan aikaisempaa enemmän.

Pohjois-Karjalassa kiinteitä valvontapisteitä eli peltipoliiseja on noin 50. Läheskään kaikissa ei ole kameraa.

-  Koko Itä-Suomen alueella siirrettäviä kameroita 16. Osa näistä on Pohjois-Karjalan alueella. Kameroita siirrellään tilanteen mukaan. Malmilta ohjataan, mitkä kamerat ovat käytössä.

Poliisi kohdentaa liikennevalvontaa onnettomuustilastojen ja -paikkojen mukaan.

-  Ylämyllyn seutu ja Kuopiontie ovat aika riskialuetta, ja siellä varmasti kamera on toiminnassa. Myös Tohmajärven suunnalla rajaliikenne on vilkasta, ylikomisario Pahkin sanoo.

Karjalainen kirjoitti aiheesta lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi