Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Kuva: Ulkomaalaisten majoitustilojen ikkunoihin töhrittiin hakaristejä

Itä-Suomen poliisi on saanut selvitettyä lauantaina aamuyöllä Kiteellä tapahtuneen vahingonteon ja kotirauhan rikkomisen.

Kiteen evankelisen kansanopiston majoitustilojen ikkunoita ja seiniä töhrittiin, ja sen lisäksi yhden majoitustilan ikkunan läpi heitettiin varrellinen rengasavain.

Kansanopistolla on majoittuneena ulkomaalaisia opiskelijoita sekä alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Iskun kohteena olleissa majoitustiloissa oli tapahtuma-aikaan majoittuneena ulkomaalaisia opiskelijoita.

Esitutkinnan aikana poliisi otti kiinni vuosina 1994, 1995 ja 1996 syntyneet kiteeläismiehet sekä vuonna 1997 syntyneen tohmajärveläismiehen. Vuonna 1997 syntynyt mies oli kuljettajana, eikä osallistunut itse tapahtumiin.

Suoritetuissa kuulusteluissa selvisi, että kiteeläismiehet olivat käyneet aamuyöllä kello yhden aikoihin kansanopistolla koputtelemassa ovea ja huutelemassa rasistisia solvauksia.

Pari tuntia tämän jälkeen kolmikko palasi paikalle ilman kuljettajaa, ja tässä vaiheessa kaksi miehistä piirsi spray-maalilla muun muassa hakaristejä kansanopiston majoitustalon ikkunoihin ja seiniin.

Lisäksi yksi miehistä heitti varrellisen rengasavaimen yhden majoitushuoneen ikkunasta läpi. Kyseisessä huoneessa oli yksi henkilö nukkumassa, mutta hänelle ei aiheutunut vammoja tapahtumasta.

Teon jälkeen miehet poistuivat paikalta.

Miesten epäiltiin töhrineen samana yönä myös Kiteen vesitornia. Vesitornin kylkeen oli maalattu hakaristi. Kuulusteluissa yksi miehistä tunnusti teon.

Asia etenee esitutkinnan lopullisesti valmistuttua syyteharkintaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi