Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Kotimaa

Karhuemo ja pentu oleilevat melkein talojen takapihalla Karhunmäessä: "Muksuja ei kohta uskalla pitää pihalla"

  • Karjalainen
  • Eetu Lehtiniemi
Karhu Karhunmäen pellolla. Karhu Karhunmäen pellolla.

Karhunmäen alueella Joensuussa on tehty viikonlopun aikana useita karhuhavaintoja.

Karhuemo ja pentu ovat käyneet Kokontien alueella tänä syksynä jo monta kertaa. Karhut ovat täyttäneet jo noin kuukauden ajan vatsojaan tien varren kaurapellossa.

Sunnuntai-iltana kello 18:n aikoihin Kokontiellä asuvan Jari-Matti Moilasen mitta tuli täyteen. Perheen lapset pomppivat trampoliinilla, kun pentukarhu juoksi trampoliiniin vierestä pellonlaitaa pitkin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Muksuja ei uskalla kohta pitää pihalla. Pitäisi tälle joku stoppi saada. Kohta ne kiinnostuvat varmaan appiukon omenoista.

Lauantaina poliisi pyysi apua Joensuun seudun riistanhoitoyhdistykseltä karhujen hätyyttämiseksi. Metsämiehen päästyä paikalle karhut olivat kuitenkin jo lähteneet. Paikalla käytiin myös sunnuntaina, mutta ilman kummempaa tulosta.

Karhut eivät ole uhitelleet eivätkä käyttäytyneet millään lailla uhkaavasti, korostaa Joensuun seudun riistanhoitoyhdistyksen SRVA-yhteyshenkilö Matti Urjanheimo.

-  Uteliaisuuttaan sinne ei tietenkään pidä mennä liian lähelle.

-  Karhut käyvät pellolla niin kauan kuin kauraa riittää. Kun ilmat kylmenevät, ne siirtyvät muualle, Urjanheimo ennustaa.

 

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi