Tiistai, 17.9.2019 
Aila, Aili
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Jälleen viitisensataa turvapaikanhakijaa lisää Suomeen - uusi ongelma ilmennyt

Tornion järjestelykeskuksessa rekisteröitiin sunnuntaina yli 400 turvapaikanhakijaa. Torniosta lähti seitsemän bussillista turvapaikanhakijoita vastaanottokeskuksiin ympäri Suomea.

Tornioon saapui sunnuntain ja viime yön aikana 570 turvapaikanhakijaa. Tänään maanantaina Tornioon odotetaan saapuvaksi alle 300 turvapaikanhakijaa.

Puolustusvoimat tukee edelleen poliisia järjestelykeskukseen liittyvissä tehtävissä. Rajavartiolaitos on jatkanut tehostettua ulkomaalaisvalvontaa.

Tulli on havainnut tehostetun tullivalvonnan yhteydessä, että kaikilla Ruotsin puolella ostoksia tekevillä ei ole ollut käsitystä tupakkatuotteisiin liittyvistä tuontirajoituksista.

Ruotsin puolelta nuuskaa ostavia matkustajia muistutetaan siitä, että nuuskaa saa tuoda rajan yli omaan käyttöön vain 1,5 kiloa. Suomen lakien mukaan tämän määrän ylittävästä tuonnista kirjataan tupakkatuoterikkomus ja lievä veropetos aina siihen saakka, kun maksamattomien verojen summa alittaa 2000 euron rajan. 2000 euron rajan ylittävien maksamattomien verosummien osalta rikosnimikkeet ovat salakuljetus ja törkeä veropetos.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa