Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Mies löytyi polulta satojen eurojen arvoisen kolikon - kuva

Laukaalainen Sami Salonen osti viime vuonna 600 euroa maksaneen metallinpaljastimen ja alkoi etsiä rahoja. Hän sanoo löytäneensä jo noin parisataa vähintään sata vuotta vanhaa kolikkoa. Uudempia rahoja on löytynyt monin verroin.

- Kun löysin ensi kerran 1800-luvun kopeekan Vihtavuoresta, harrastus lähti kunnolla vauhtiin, hän kertoo Keskisuomalaisessa.

Siitä lähtien varsinkin viikonloput ovat menneet melko tarkkaan aarteita etsien muiden harrastajien kanssa.

Hän löysi äskettäin 1500-luvun hopeataalerin, jonka arvo vastasi 40 miehen päivätyötä. Museovirastolle vastaavista kolikoista on ilmoitettu toisinaan aarrelöytöjen yhteydessä.

Salonen on kolunnut peltoja metallinpaljastimella, mutta tällä kertaa hän kertoo tähdänneensä paikkoihin, missä arveli ihmisten liikkuneen paljon.

- Haravoin nyt peltojen sijaan polkuja Hartikan kirkon ja Aumamäen vanhan tilan lähistöllä.

Salonen kertoo ihmisten suhtautuvan etsintöin kiinnostuksella. Vain harvat ovat kieltäneet liikkumisen omilla tiloillaan.

Erityisesti harrastajat mielivät käydä läpi vanhojen tilojen maita. Lähes kaikki 1500-luvulta peräisin olevat tilat onkin Laukaassa jo käyty läpi, mutta nuorempia vielä löytyy.

- Useimmiten etsittäessä löytyy aina jotakin.

Muinaismuistolain mukaan yli sata vuotta vanha omistajaton esine kuuluu valtiolle. Löydöistä kuuluu ilmoittaa Museovirastolle.

Asiasta uutisoi Keskisuomalainen.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa