Tiistai, 12.11.2019 
Virpi
Kotimaa

Venäjä sakotti suomalaisia kaupan pihassa pysähtymisestä - tuntien kuulustelut ja pakollinen Sortavalan-reissu

  • Karjalainen

Venäjän rajavartiosto on määrännyt suomalaisille tuhannen ruplan sakot pysähtymisestä rajavyöhykkeellä. Sakotuspaikka ei kuitenkaan ole ollut Värtsilän taajamassa, vaan kaupan pihassa muutaman sadan metrin päässä rajanylityspaikasta.

Värtsilän taajamaan menevän tien varressa on rajavyöhykkeestä kertova opastaulu, ja jo vuosia on suomalaisia informoitu siitä, että sinne tarvitaan rajavyöhykelupa. Sen sijaan rajanylityspaikalle menevän tien varrella on tähän saakka saanut vapaasti pysähtyä asioimaan kauppoihin ja huoltoasemille.

Jos Venäjällä ruvetaan tulkitsemaan, ettei missään rajavyöhykkeen alueella saa pysähtyä ilman lupaa, asiointi loppuu esimerkiksi Öljymäen Kolmas Plussalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sakotustapaukset olivat marraskuussa. Silloin ainakin neljä autoilijaa vietiin ensin moneksi tunniksi kuulusteluihin, ja kuulustelujen päätteeksi heille määrättiin tuhannen ruplan (noin 13 euroa) sakot.

Sakot piti käydä maksamassa samana päivänä runsaan 60 kilometrin päässä Sortavalassa, sillä muuten Suomeen paluu ei olisi ollut mahdollista.

Joensuulaisen Irina Ilvonen, joka on Venäjän asianajajien liiton jäsen, on saanut varmistuksen siitä, että kyseessä olivat oikeasti rajaviranomaiset eivätkä huijarit niin kuin hän aluksi arveli. Hän ei lukuisista kyselyistään huolimatta ole saanut vastausta siihen, onko Venäjän rajaviranomaisten tarkoitus pysyvästi kieltää asiointi rajavyöhykkeellä Sortavala-tien varrella.

Muokattu 10.12. klo 18.40: Poistettu maininta rajavyöhykkeen leveydestä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa