Perjantai, 20.4.2018 
Nella, Lauha
Maakunta

Kyllikin siskot aloittivat katupartioinnin Joensuussa

  • Karjalainen
Niina Ruuska (vas.) kertasi ennen partioimaan lähtemistä vielä Kyllikin siskojen toimintaohjeet. "Ketään ei huvikseen puhuteta, jos siltä tuntuu." Niina Ruuska (vas.) kertasi ennen partioimaan lähtemistä vielä Kyllikin siskojen toimintaohjeet. "Ketään ei huvikseen puhuteta, jos siltä tuntuu."
Facebookissa koolle kutsuttu Kyllikin siskot -ryhmä aloitti perjantaina katupartioinnin Joensuussa kiperästä pakkasesta huolimatta.

Ensimmäiseen kokoontumiseen Joensuun torille oli saapunut kolmisenkymmentä henkeä. Heistä noin 15 oli Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijoita, jotka tarkkailevat katupartioiden toimintaa sosiologian kurssin osana.

Tapahtuma oli houkutellut paikalle myös runsaasti mediaa.

Kyllikin siskot koolle kutsunut Niina Ruuska kertoi yllättyneensä siitä, kuinka laajan huomion hänen Facebookiin kirjoittamansa teksti sai. Ryhmä perustettiin sen jälkeen, kun Soldiers of Odin oli julkaissut oman rekrytointiviestinsä.

Siinä missä Odinit ovat kertoneet liikkuvansa kaduilla naisten, lasten ja suomalaisten turvana sekä olevansa valkoisen Suomen puolesta taisteleva järjestö, Kyllikit kertovat pilke silmäkulmassa partiointinsa tarkoitukseksi puhumisen, jos huomaavat "että ihminen tahi eläin on pulassa".

Aiheesta lisää lauantain Karjalaisessa.