Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Uudistunut Silja Europa palaa takaisin Helsinki-Tallinna-reitille

Silja Europa, yksi maailman suurimmista matkustaja-autolautoista, palaa uudistuneena Helsinki-Tallinna-reitille maaliskuussa. Tallinkin pikalaivat Superstar ja Star sekä risteilyalus Baltic Queen jatkavat myös liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä.

- Pääosa laivan matkustaja-alueista kuten hytit, ravintolat, kaupat ja yökerho remontoidaan, joten matkustajat pääsevät nauttimaan päivitetystä ja uudistetusta Silja Europasta, kertoo Tallink Gruppin myynti- ja markkinointijohtaja Margus Hunt.

Hyteissä tekstiilit, huonekalut sekä tekniset laitteet uusitaan. Suuri osa ravintoloista ja kaupoista uudistetaan ja remontoidaan.

Silja Europa aloittaa liikennöinnin maaliskuussa Helsinki-Tallinna-reitillä päivittäisellä laivavuorolla Helsingistä ja Tallinnasta. Silja Europa korvaa samalla muita reitin laivoja, kuten Superstaria ja Baltic Queenia, suunniteltujen telakointien aikana maalis-huhtikuussa.

Silja Europa rakennettiin vuonna 1993 Saksassa. Se on yksi maailman suurimmista laivosta hyttimäärällä mitattuna; laivassa on 1 152 hyttiä. Laiva on 202 metriä pitkä, 33 metriä leveä ja sinne mahtuu yli 3000 matkustajaa.

Laivassa on kuusi eri hyttiluokkaa, viisi ravintolaa, kaksi baaria, yökerho ja lisäksi kauneushoitola, sauna ja neljä kauppaa. Silja Europan maksiminopeus on 21,5 solmua ja autokannella on 932 kaistametriä autoille ja rahdille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi