Maanantai, 16.7.2018 
Reino
Kotimaa

Parikymppinen mies murjoi poliisin kahden kuukauden sairauslomalle

  • Jorma Tahvanainen

Ilomantsissa viime heinäkuussa hälytystehtävää suorittaneet kaksi poliisimiestä joutuivat kiinniotettavan väkivaltaisen käyttäytymisen kohteiksi.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan joensuulaismiehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä seitsemäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies saa soveltuvuuselvitykseen perustuen kuitenkin suorittaa tuomionsa 180 tunnin yhdyskuntapalveluna.

Veljesten välistä kahakkaa selvittelemään menneet poliisit suorittivat kiinnioton ja lähtivät viemään miestä poliisiautoon. Tällöin mies suivaantui ja löi toista poliisia muutamia kertoja keskivartaloon ja toista yhden kerran suun alueelle. Lisäksi mies lateli tappouhkauksia molemmille poliiseille.

Tilanteessa toinen poliiseista sai vakavimpana seurauksena lapaluun murtuman, joka aiheutti kahden kuukauden sairausloman.

Oikeus velvoitti lähinnä sen tiimoilta korvaamaan uhrille fyysisestä kivusta ja haitasta 2 200 euroa. Toiselle poliisille fyysisistä seurauksista on korvattava 800 euroa ja molemmille erikseen henkisistä kärsimyksistä niin ikään 800 euroa.

Vakavammat vammat saaneen hoitokuluista ja sairausajan palkasta tekijän on korvattava Valtiokonttorille noin 7 800 euroa. Lisäksi poliisimiesten käräjäkuluja tuli maksuun reilut 1 200 euroa.

Aiempaakin väkivaltataustaa omannut vastaaja ei muistanut tapahtumista itse juuri mitään, mutta uhrien yhdenmukaiset ja uskottavat kertomukset toivat riittävän näytön lisättynä kirjallisella todistelulla.