Sunnuntai, 5.7.2020 
Unto, Untamo
Kotimaa

Siperialaiset taiteilijat näyttivät jäänveiston mallia Heinävedellä - katso video ja kuvagalleria

  • Karjalainen

Media

Taltat nakuttavat ja saha soi, kun Fedor Markov ja Egor Sleptcov (kuvassa) muovaavat jäätä.

Heinäveden keskustaan Pikkulin puistoon jää muistoksi jääveistotaiteilijoiden kolme veistosta: jyhkeä karhu, hylje sekä lohiaiheinen teos.

Siperiasta Sahan tasavallasta eli Jakutiasta kotoisin olevat miehet kutsuttiin Heinäveden kyläyhdistyksen järjestämän jäänveistotapahtuman vetonaulaksi. Veistosten teko alkoi perjantaina, ja lauantaina aamupäivällä työ oli jo pitkällä. Tapahtumassa nautittiin lauantaina myös mäenlaskusta, poniajelusta ja makkaranpaistosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suojan puolella oleva sää on aiheuttanut pientä hämminkiä, mutta ei sentään veistosten sulamista. Kaikeksi onneksi sää on ensi viikolla pakastumassa.

-  Kolmannen veistoksen piti olla peura, mutta arvelimme, että se olisi mennyt suojasäässä jaloiltaan heti, selvittää taiteilijoiden managerina toimiva Veijo Rahikainen.

Jakutiassa toimii 25 hengen veistoryhmä, josta Suomen-kiertueelle on lähtenyt kaksi miestä. Kotiseudulta viikko sitten lähtiessä pakkasta oli -54 astetta, joten Heinäveden helmikuu tuntuu Fedor Markovista varsin kesäiseltä.

-  Hyvin lämmin, mammutinluun veistäjänä kotiseudullaan tunnettu taiteilija hymyilee.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi