Perjantai, 24.11.2017 
Lempi
Kotimaa

Karelia-ammattikorkeakoulu luopuu musiikin sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutuksista

  • Karjalainen
Karelia-ammattikorkeakoulu luopuu musiikin sekä tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksesta. Ammattikorkeakoulu kertoo samalla vahvistavansa tietojenkäsittelyn tradenomikoulutusta ja talotekniikan insinöörikoulutusta.

Ammattikorkeakoulun mukaan koulutuksista luopuminen tarkoittaa uusien opiskelijoiden sisäänoton lopettamista. Koulutuksissa nyt opiskelevat opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun normaalisti.

Kulttuurialan koulutuksessa Karelia-ammattikorkeakoulun koulutus- ja tutkintomäärät ovat olleet selvästi alueen työvoimatarvetta suurempia, ammattikorkeakoulu toteaa tiedotteessaan.

Perusteluina luopumiselle ovat Karelia-ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen alhainen vetovoima ja koulutuksen huomattavan korkeat kustannukset suhteessa nykyiseen ja erityisesti kauden 2017-2020 ennakoituun rahoitukseen.

Taloudellisen taantuman pitkittyminen ja ammattikorkeakoulujen niukkeneva rahoitus ovat entisestään korostaneet toiminnan tuloksellisuuden, tehokkuuden ja kumppanuuksien merkitystä. Nyt tehtyjen ratkaisujen avulla Karelia-ammattikorkeakoulun tavoitteena on vastata alueen työelämän ennakoituihin osaamistarpeisiin, tiedotteessa korostetaan.