Perjantai, 24.11.2017 
Lempi
Maakunta

Joensuun kaupunki patistaa AMK:ta musiikkikoulutuksen jatkamiseen

  • Karjalainen
Joensuun kaupunginhallitus pyytää Karelia ammattikorkeakoulua tavoittelemaan musiikkiopetuksen jatkamista Joensuussa, kun se käy tavoitesopimusneuvottelut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. OKM:n ilmoitus neuvottelujen aikataulujen siirtymisestä antaisi tähän mahdollisuuden, toteaa kaupunginhallitus maanantaina tekemässään, ammattikorkeakoulun musiikkikoulutuksen tilannetta koskevassa päätöksessä.

Kaupunginhallitus ilmoitti myös, että se tulee käymään Karelia ammattikorkeakoulun kanssa asiaan liittyviä keskusteluja kaupunginhallituksen omistajaohjausjaostossa.

Kaupunginhallitus muutti yksimielisesti sille tehdystä päätösehdotuksesta kohdan, jonka mukaan kaupunginhallitus ainoastaan "seuraisi" oppilaitoksen ja ministeriön välisten neuvottelujen etenemistä.

Kaupunginhallituksen viisijäseninen omistajaohjausjaosto on tämän vuoden alusta toimintansa aloittanut toimielin. Se muun muassa huolehtii kaupungin omistajuuteen liittyvästä edunvalvonnasta.

Joensuun kaupunki omistaa Karelia ammattikorkeakoulun kokonaan, mutta kun kyseessä on osakeyhtiö, kaupunginhallituksella ei ole sen päätöksiin kuntalain mukaista otto-oikeutta.