Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Kotimaa

Pilkon Lidlin kulmalle ei toistaiseksi ympyrää

  • Karjalainen
Linjatien liikenneympyrän edelle menee Noljakantien ja Marjalantien risteykseen suunniteltu liikenneympyrä, koska risteyksessä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia. Linjatien liikenneympyrän edelle menee Noljakantien ja Marjalantien risteykseen suunniteltu liikenneympyrä, koska risteyksessä on sattunut useita liikenneonnettomuuksia.
Joensuun Pilkkoon rakenteilla olevan Lidl-myymälän ja Pilkon Citymarketin väliin asemakaavassa määritettyä liikenneympyrää ja Onttolantien liittymän kaistajärjestelyitä ei toteuteta ainakaan lähivuosina.

Liittymien arvioidaan toistaiseksi toimivan ja uusien liikennejärjestelyiden tarpeellisuutta seurataan. Linjatien liittymän valo-ohjauksen ohjelmointia saatetaan kuitenkin tarpeen mukaan tarkistaa.

Linjatien liikenneympyrän edelle lähivuosien rakentamisohjelmassa menee Noljakantien, Marjalantien ja Kosti Aaltosentien liittymä Neste-aseman kulmalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liittymään aiotaan toteuttaa liikenneympyrä, jonka rakentaminen on alustavasti ohjelmoitu kaupungin yhdyskuntarakentamisen toteutusohjelmassa vuodelle 2018.

Lidl-myymälän kaavamuutoksen yhteydessä koko Noljakan eritasoliittymän alueesta tehtiin liikenneolosuhteiden selvitys ja toimenpideohjelma. Taustaselvitysten mukaan Noljakantien ja Marjalantien liittymä on eritasoliittymän seudun pahin onnettomuuskeskittymä. Liittymässä on tällä vuosikymmenellä sattunut kymmenkunta liikenneonnettomuutta, joista kolme johti henkilövahinkoon.

Aiheesta enemmän Karjalaisessa keskiviikkona.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa