Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kulttuuri

Karita Mattila ei aio palata Suomeen asumaan

  • STT
Karita Mattilan ja hänen puolisonsa koti on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut Yhdysvaltain Floridassa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari Karita Mattilan ja hänen puolisonsa koti on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut Yhdysvaltain Floridassa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Oopperalaulaja Karita Mattila kertoo STT:n haastattelussa, että näillä näkymin hän ei aio palata Suomeen asumaan edes eläkepäivinään.

Mattilan ja hänen puolisonsa koti on jo noin kymmenen vuoden ajan ollut Yhdysvaltain Floridassa. Aiemmin laulaja asui parikymmentä vuotta Lontoossa.

- Monet ulkomaille muuttaneet palaavat vanhuudenpäivinään taas Suomeen, mutta itse en pidä sitä kovin todennäköisenä omalla kohdallani. Sellaista kaipuuta ei ainakaan vielä ole ollut, tähtisopraano sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mattilan mukaan kolme vuosikymmentä ulkomailla ovat muuttaneet hänen ajatuksiaan Suomesta ja suomalaisuudesta paljonkin. Hän määrittelee itsensä kuitenkin edelleen maalaistytöksi.

- Suhteet omiin juuriini eivät ole muuttuneet minnekään. Tietoisuus niistä on yhtä kristallinkirkas kuin aina ennenkin. Sen takia minulla varmasti onkin niin hyvä olla maailmalla.

Maailmankiertäjän elämää ovat helpottaneet digitalisoituminen ja globalisaatio. Mattila kokee, että maapallo on pienentynyt niiden myötä.

- Ulkomailla asuminen ei ajatuksena ole enää niin kohtalokas tai lopullinen kuin ennen.

Mattilan matka jatkuu sunnuntaina, jolloin hän lentää Helsingistä Prahaan konsertoimaan.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta