Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kulttuuri

Bruce Springsteen perui konsertin Pohjois-Carolinan "vessalain" takia

  • STT-AFP
Muusikko Bruce Springsteen protestoi sukupuolivähemmistöjä syrjivänä pidettyä lakimuutosta Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa peruuttamalla konserttinsa alueella. LEHTIKUVA / Arto Takala Muusikko Bruce Springsteen protestoi sukupuolivähemmistöjä syrjivänä pidettyä lakimuutosta Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa peruuttamalla konserttinsa alueella. LEHTIKUVA / Arto Takala
Yhdysvaltalainen rocktähti Bruce Springsteen on peruuttanut konserttinsa Pohjois-Carolinassa. Peruutuksella Springsteen protestoi osavaltiossa voimaanastunutta niin kutsuttua vessalakia, joka arvostelijoiden mukaan syrjii sukupuolivähemmistöjä.

Kiistelty laki määrää, että transsukupuolisten ihmisten pitää käyttää sen sukupuolen wc-tiloja, joka heidän syntymätodistukseensa on merkitty. Lisäksi laki vähentää seksuaalivähemmistöihin kuuluvien mahdollisuuksia nostaa oikeusjuttuja syrjinnästä työpaikalla.

Springsteenin piti esiintyä sunnuntaina Greensborossa Pohjois-Carolinassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jotkut asiat ovat rockshow'ta tärkeämpiä, ja taistelu ennakkoluuloja ja ahdaskatseisuutta vastaan on yksi niistä. Tämä on voimakkain keino, joka minulla on vastustaa niitä, jotka työntävät meitä taaksepäin eivätkä eteenpäin, Springsteen sanoi Facebookissa julkaistussa lausunnossa.

"Lainsäädännön leviäminen estettävä"

Springsteenin E Street Band -yhtyeen kitaristi Steven Van Zandt pahoitteli faneille koituvaa mielipahaa mutta korosti, että Pohjois-Carolinan uuden lain kaltaisten lakien leviäminen pitää estää.

Hiljattain myös toinen eteläinen osavaltio Mississippi on ottanut käyttöön lain, jonka mukaan viranomaiset ja yritykset voivat kieltäytyä palvelemasta seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, jos heidän uskonnollinen vakaumuksensa sanoo niin.

- Tällainen häpeällinen ja julma lainsäädäntö alkaa levitä osavaltiosta toiseen. Ajattelimme, että on parempi nousta sitä vastaan ajoissa ja yrittää pysäyttää se, tai ainakin näyttää jonkinlaista esimerkkiä muille, Van Zandt sanoi.

- On valitettavaa, että ainoa keino on aiheuttaa ihmisille taloudellista vahinkoa, jotta he ymmärtäisivät ja tekisivät sen, mikä on moraalisesti oikein.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi