Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Kulttuuri

Arvo Ahokkaan kuvakokoelma siirtyy vähitellen verkkoon

  • Karjalainen
Kesälahtelainen Arvo "Attero" Ahokas (1931–2009) valokuvasi paikallisten ihmisten arkea ja juhlaa, tapahtumia ja maisemia kuusi vuosikymmentä – aluksi vain harrastuksena, sittemmin myös työkseen.

Kuoltuaan hän jätti jälkeensä mapeittain ja pahvilaatikoittain filmejä, negatiiveja ja valmiita kuvia. Kesälahti-Seura sai kuvakoelman perikunnalta lahjoituksena vuonna 2010, ja siitä pitäen on kuvia luetteloitu, digitoitu ja parhaan mukaan yritetty tunnistaa kuvien ajankohtia, paikkoja ja ihmisiä.

Tähän mennessä on digitoitu noin 16  000 kuvaa vuosilta 1955–1965 ja niistä 11  000 on tallennettu http://www.attero.fi -nimiselle verkkosivustolle julkaisujärjestelmällä, joka on yhteensopiva Kansallisen digitaalisen kirjaston kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yleisön toivotaan tunnistavan kuvien henkilöitä ja tapahtumia. Sivustolle voi myös tallentaa omia valokuvia, jotka on otettu samassa paikassa kuin Ahokkaan valokuvat.

Sivuston perustanut tohtoriopiskelija Martti Kupiainen uskoo kuvakokoelman kiinnostavan tutkijoita ei vain Suomessa vaan muuallakin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa