Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kulttuuri

Järven tarinasta Suomen katsotuin dokumenttielokuva

  • STT
Luontodokumentin on nähnyt elokuvateattereissa jo yli 160 000 katsojaa. Lehtikuva / Handout / Pasi Lensu. Luontodokumentin on nähnyt elokuvateattereissa jo yli 160 000 katsojaa. Lehtikuva / Handout / Pasi Lensu.
Marko Röhrin ja Kim Saarniluodon ohjaama Järven tarina on noussut Suomen elokuvateattereiden tilastohistorian katsotuimmaksi dokumenttielokuvaksi.

Luontodokumentin on nähnyt yli 160 000 katsojaa elokuvateattereissa. Se ohitti aiemman ennätyksen haltijan, 1970-luvun lopulla ilmestyneen yhdysvaltalaisdokumentin Tämä on Amerikka.

Dokumentti kertoo Suomen järvien historiaa vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jo yli kuukausi sitten Järven tarina ylti Suomen katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumenttielokuvaksi.

Katsojaennätyksestä tiedottivat tuotantoyhtiö Matila Röhr Productions (MRP) ja levittäjäyhtiö Nordisk Film. Järven tarina sai ensi-iltansa tammikuussa, ja se jatkaa edelleen elokuvateattereiden ohjelmistossa.

Järven tarinan katsojaennätys perustuu elokuvateattereiden katsojalukuihin Elokuvasäätiön tilastohistorian ajalta eli vuodesta 1970 eteenpäin. Katsojavertailussa ei ole käytetty televisioesitysten katsojamääriä eikä elokuvatallenteiden myyntimääriä.

Seuraavaksi Tuntureiden tarina

Matila Röhr Productionsin seuraavan luontoelokuvan Tuntureiden tarinan ennakkovalmistelut on aloitettu.

- Elokuvan tekijät ja aikataulu varmistuvat valmistelujakson aikana tämän vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on saada elokuva valmiiksi viimeistään vuoden 2019 alkuun, kertoo Järven tarinan tuottaja Marko Röhr tiedotteessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi