Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kulttuuri

Tiedottaja vahvisti: Prince on kuollut

  • STT
Princen tiedetään olleen sairaalahoidossa äskettäin. LEHTIKUVA / AFP Princen tiedetään olleen sairaalahoidossa äskettäin. LEHTIKUVA / AFP
Poplaulaja Prince on kuollut, kertoo Princen tiedottaja Yvette Noel-Schure.

- Syvästi surren vahvistan, että legendaarinen ja ikoninen esiintyjä Prince Rogers Nelson kuollut Paisley Parkin asunnossaan tänään aamulla, tiedottaja sanoo.

Enempää yksityiskohtia ei ole toistaiseksi annettu julkisuuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

57-vuotiaan Princen koti on Minneapolisin Chanhassenissa. Paikallisten viranomaisten mukaan Princen kotona on ollut meneillään kuolemaan liittyvä tutkinta, mutta vainajan henkilöllisyyttä he eivät ole vielä vahvistaneet.

Princen tiedetään olleen sairaalahoidossa äskettäin. Hänen yksityiskoneensa oli laskeutunut kesken matkan, kun artistin flunssaoireet olivat pahentuneet lennon aikana. Yhdysvaltalaisen viihdemedian mukaan Prince oli perunut kaksi esiintymistään flunssan vuoksi.

Eri taitelijanimillä uransa aikana tunnettu Prince Nelson on voittanut useita Grammyja, Golden Globen ja Oscarin. AP kuvailee häntä yhdeksi aikansa nerokkaimmista muusikoista.

Prince on Minneapolis-soundin isä

Princen suurimpiin hitteihin kuuluivat Little Red Corvette, Let's Go Crazy ja When Doves Cry. Hänen vuonna 1984 julkaistua Purple Rain -albumiaan on usein kuvailtu yhdeksi maailman parhaista.

Princestä tuli kansainvälinen tähti 1980-luvulla. Häneen liitetään voimakkaasti niin kutsuttu Minneapolis-soundi, joka viittaa tanssittavaan funkiin.

1990-luvulla Prince vaihtoi taiteilijanimensä symbolimerkiksi, jota ei voida lausua. Tuolloin hänet tunnettiin myös nimellä The Artist Formerly Known as Prince, eli "Artisti, joka aiemmin tunnettiin nimellä Prince".

Parhaiten kitaristina, laulajana ja tanssijana tunnettu Prince esiintyi viime aikoina kiertueella vain pianon kanssa. Hänen kerrotaan etsineen uudenlaista taiteellista haastetta.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Prince myi uransa aikana yli sata miljoonaa albumia. Brittilehti Guardian kertoo, että Prince kirjoitti satoja kappaleita sekä itselleen että muille artisteille. Guardianin mukaan Prince julkaisi yhteensä 39 studioalbumia, joista neljä viimeksi kuluneen puolentoista vuoden aikana.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta