Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kulttuuri

Ilja Teppo Yhteisön debyyttialbumi ilmestyy tänään

  • Jani Leinonen

Ilja Teppo Yhteisö julkaisi aiemmin tänä keväänä maistiaisia tulevalta levyltä single-videolla Tuuli miestä vie. Debyyttilevy Kokematon kulkuriksi ilmestyy tänään perjantaina. Se sisältää yhdentoista biisin verran lyriikkavetoista, tunnelmallista poppia.

Levynjulkistamisbileitä vietetään perjantaina Joensuun Kerubissa yhteiskeikalla Maija Vilkkumaan kanssa. Biisejä on testattu jo rokkiklubeilla ympäri Suomen, mutta nyt yleisö kuulee uuden levyn kaikki biisit ensi kertaa.

– Uskon, että kotikaupungissa yleisö ottaa meidät lämpimästi vastaan. Ja mikäpä olisi julkaisukeikalle parempi seura kuin Maija Vilkkumaa bändeineen, sanoo Ilja Teppo (kuvassa).

– Sanoituksiin on satsattu paljon. Monet biiseistä ovat hyvin henkilökohtaisia, joten niiden saama vastaanotto luonnollisesti myös jännittää, hän jatkaa.

Ilja Teppo Yhteisö on muusikon ensimmäinen sooloprojekti. Taiteilijakodin kasvatille musiikista tuli tärkeä osa elämää hyvin luonnollisesti. Keikkailun myötä siitä muodostui ammatti.

Ilja Teppo on toiminut laulaja-lauluntekijänä myös edelleenkin tiivisti keikkailevassa Kaukolasipartio-yhtyeessä, venäjänkielistä rokkia soittavassa Dusha Piterassa sekä Jaakko Tepon elämäntyötä kunnioittavilla konserttisalikiertueilla.

Levyn julkaisemisen lisäksi perjantaina julkaistaan myös bändin toinen musiikkivideo Kaikista tärkein, joka on kuultavissa ohessa.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta