Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Kulttuuri

Kaisa Jussilan työtiloista voi moni vain haaveilla

  • Suonna Kononen

Apuraha on paitsi taloudellinen, myös henkinen tuki. Merkki oman työn arvostamisesta. Apuraha antaa rohkeutta ja uskoa, mahdollistaa pitkäjänteisen työskentelyn ja keskittymisen.

Näin haeskelee Kaisa Jussila. Hän on yksi pohjoiskarjalainen, jota tällä kertaa on onnistanut Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston jaossa.

Helsingin Kuvataideakatemiasta valmistunut nuori taiteilija muutti Pohjois-Karjalaan vuonna 2008. Vauhdikkaan alun jälkeen näyttelyvauhti on hiipunut, mutta syyt siihen ovat hyvin ymmärrettävät: Tohmajärven Onkamossa sijaitseva, muutaman vuoden päälle satavuotias vanha talo piharakennuksineen, joita on puolison kanssa remontoitu, pihalla nelivuotias Jalmari jalkapallon perässä ja yksivuotias pikkuveli Ilmari kärryissä päiväunilla.

Samaan aikaan Jussila on tehnyt graafisen suunnittelijan tutkinnon Pohjois-Karjalan amk:ssa ja opettanut itse kuvataidetta Tohmajärvellä ja Kiteellä.

Kaisa Jussilalla on Tohmajärvellä työtilat, jollaisista moni pääkaupunkiseudulle asettunut, vuokratyöhuoneissa taiteileva kollega voi vain haaveilla.

Oma ateljee grafiikan teon syväpainoprässeineen on vanhassa navetassa, jonka toisen puolen kaappaa puolison moottoripyörätalli. Pihalta näkyy Suur-Onkamo-järvelle, jolta kuuluu joutsenten kevätlaklatus.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa