Keskiviikko, 12.5.2021 
Lotta
Kulttuuri

Kulttuurirahasto jakoi ennätysmäärän apurahoja

  • Kimmo Nevalainen

Pohjois-Karjalan kulttuurirahasto jakoi ennätyssumman apurahoina eilisessä vuosijuhlassaan. Juhlassa jaettiin yhteensä 80 apurahaa, joiden yhteissumma  on 921 500 euroa.

Määrä ylittää yli 100 000 eurolla edellisen vuoden ennätyssumman. Kasvun ovat mahdollistaneet säätiön omaisuuden onnistunut hoito ja keskusrahaston lisääntynyt panostus maakuntarahastojen toimintaan, rahasto kertoo.

Hakijamäärä laski edellisestä vuodesta. Hakemuksia saapui 486, kun  niitä viime vuonna oli 548 kappaletta. Haettujen apurahojen yhteismäärä oli noin 7,4 miljoonaa euroa, vuotta aiemmin  kahdeksan miljoonaa.

Tänä vuonna taiteeseen ja muuhun kulttuuritoimintaan myönnettiin yhteensä 49 apurahaa. Niiden osuus apurahojen yhteissummasta oli 46 prosenttia.

Loput 31 apurahaa myönnettiin tutkimushankkeisiin.

Maakunnalliseen kärkihankkeeseen varattu 40 000 euron määräraha jaettiin kahtia. Joensuun Oopperayhdistys sai Rigoletto-oopperan tuottamiseen summasta puolet. Toisen puoliskon sai Lieksan Somaliperheyhdistys maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten kulttuuritoimintaan. 

Rahasto palkitsi juhlassa myös taiteilijaprofessori Esko-Pekka Tiitisen 10 000 euron suuruisella rahapalkinnolla. Palkinto myönnettiin perusteiden mukaan taiteen monitaitajalle, kuvien sanoittajalle ja sanojen kuvittajalle. 

Vuosijuhlapuheen juhlassa piti rahaston hoitokunnan uusi puheenjohtaja, professori Timo Tokola Yliopisto ajassa ja paikassa -otsikolla.

Pohjois-Karjalan kulttuurirahasto on yksi suurimmista Suomen kulttuurirahaston maakuntarahastoista. Se saa varat toimintaansa saa lahjoituksina ja testamenteilla yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi