Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Kulttuuri

Sandhja euroviisuesityksestään: Ei jännittänyt enää

  • STT
Suomen edustaja Sandhja on karsiutunut jatkosta Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. Artistin mukaan hän aikoo kuitenkin jäädä Tukholmana vielä joksikin aikaa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Suomen edustaja Sandhja on karsiutunut jatkosta Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. Artistin mukaan hän aikoo kuitenkin jäädä Tukholmana vielä joksikin aikaa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Suomen euroviisuedustaja Sandhja sanoo olevansa ylpeä ja kiitollinen siitä, että hän ryhmineen sai edustaa Suomea Tukholman Euroviisuissa.

Edustuskappale Sing it away karsiutui jatkosta ensimmäisessä semifinaalissa, joka ratkesi yöllä. Mukana oli 18 maata, joista kymmenen eteni lauantain finaaliin.

Sandhjalta nähtiin illalla energinen esitys Tukholman Globenissa. Hän irrotteli yleisön edessä vaaleanturkoosissa, poron nahasta tehdyssä mokka-asussa sekä mustissa korkokengissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Mielestäni meitä ketään ei jännittänyt enää. Oli jotenkin sellainen olo, että nyt osaamme tämän. Luulen, että tämä opetti meitä kaikkia laulun ammattilaisina isosta lavasta, miten kestää painetta, miten tehdä töitä yhdessä, kommentoi Sandhja euroviisutaivaltaan yöllä.

Ympärillään hänellä oli viiden taustalaulajan katras ja toimittajalauma.

Sandhja ei yöllä halunnut spekuloida sillä, mikä vaikutus esiintymisjärjestyksellä oli semifinaalin lopputulokseen. Suomi esiintyi numerolla yksi.

- Luulen, että jos tekee hyvän suorituksen, niin ei ole mitään merkitystä, millä sijalla on tai onko mukana finaalissa.

Jo semifinaalin kynnyksellä oli tiedossa, että Suomi ei kuulu kisan ennakkosuosikkeihin.

"Jäljellä monta unelmaa"

Putoamisestaan huolimatta Sandhja aikoo vielä tällä viikolla nauttia euroviisuhuumasta Tukholmassa.

- Nyt (mennään) ihan päivä kerrallaan. Jään tänne juhlimaan koko viikoksi. En lähde mihinkään, minua ei lennätetä mihinkään Suomeen, jään tänne edustamaan, hän sanoi toimittajille naurun säestämänä.

Lähitulevaisuudessa 25-vuotias Sandhja eli Sandhja Kuivalainen aikoo muun muassa tehdä keikkoja sekä jatkaa sairaanhoitajan töitä. Arkeen paluu tietää myös kokouksia.

- Meillä alkavat palaverit toisen levyn promoamisesta sekä varmaankin siitä, mitä kesällä ja syksyllä tulee tapahtumaan. Minulla on monta unelmaa, ei tämä tähän lopu, hän vakuutti.

Venäjä odotetusti jatkoon

Euroviisujen lauantain finaaliin etenivät selväksi ennakkosuosikiksi noussut Venäjä sekä Azerbaidzhan, Alankomaat, Unkari, Kroatia, Itävalta, Armenia, Tshekki, Kypros ja Malta.

Semifinaalissa nähty Venäjän Sergei Lazarevin esitys You Are The Only One oli visuaalisten tehosteiden rummutusta.

Jatkosta karsiutuivat Suomen lisäksi Kreikka, Moldova, San Marino, Viro, Montenegro, Islanti ja Bosnia-Hertsegovina.

Torstaina pidettävästä toisesta semifinaalista etenee toiset kymmenen maata finaaliin.

Esiintymisvuorossa on tuolloin muun muassa ennakkosuosikkeihin lukeutuva Ukraina, jonka 1944-niminen edustuskappale on etukäteen herättänyt tunteita. Kappale kertoo Krimin tataarien pakkosiirroista Neuvostoliiton diktaattorin Josif Stalinin valtakaudella.

Venäjä on pitänyt Ukrainan kappaletta kannanottona Krimin viime vuosien tapahtumiin. Järjestäjien mukaan kappaleen sanoitus ei kuitenkaan sisällä politiikkaa eikä siten riko kilpailun sääntöjä.

Lauantain finaalissa ovat automaattisesti mukana isäntämaa Ruotsi sekä suuret viisumaat Ranska, Italia, Espanja, Britannia ja Saksa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi