Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Joensuulaiset lähtevät tänään Cannesiin - haluavat rahaa likaiseen peliin

Johannes Valkonen (vas.) ja Joni Lahtinen Johannes Valkonen (vas.) ja Joni Lahtinen

Jokiasemalla tuulee aurinkoisena ja arkisena iltapäivänä. Sama laulu on Kreikassa laivan kannella, joensuulainen ohjaaja Samuli Hahl, 28, kertoo Skypen välityksellä ohjaajakollega Johannes Valkoselle, 26, ja käsikirjoittaja Joni Lahtiselle, 28.

He lähtevät tänään lauantaina Cannesin elokuvajuhlille Etelä-Ranskaan etsimään uskottavuutta, näkyvyyttä ja rahaa toimintaelokuvalleen.

– Jo se meriitti, että olemme esitelleet projektia Cannesissa, lisää uskottavuutta. On myös tärkeää nähdä, miten homma siellä toimii, Valkonen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elokuvan projektinimi oli aikaisemmin The Mate. Nyt se on Rootless, juureton.

– Projekti on muuttunut, ja elokuvan nimi viittaa koko elokuvan maailmaan, Hahl perustelee.

Elokuvan avainhenkilöt opiskelivat viestintää Karelia-ammattikorkeakoulussa ja tekivät opinnäytetyön elokuvaprojektin markkinoinnista.

Opiskelijat saivat innoituksen projektiinsa vuoden 2007 Grindhouse: Planet Terrorin kuvitteellisesta Machete-elokuvan trailerista.

Rootlessin pääosassa on brasilialaismies Mate (Tim Lopes), joka pakenee rikollista menneisyyttään. Epätoivoinen mies tarttuu rikollisjärjestön tarjoukseen ja päätyy kylmään Suomeen.

Matelle valkenee, että hän on osa rikollisten suurempaa laittomien maahantulijoiden sätkynukkejoukkoa. Mate päätyy työskentelemään Olli-Kalle Heimon näyttelemälle, korruptoituneelle liikemiehelle, Joni Lahtinen maalailee.

Kasarijulisteissa luvataan vaikka mitä hienoa ja noloa. Commando vannoi, että jossain jotenkin joku verkkopaitamies saa luvan maksaa.

”As dirty as it gets”, niin likaista kuin mahdollista, Rootlessin markkinoinnissa vakuutetaan. Ihmis- ja elinkauppaa.

– Tässä pelataan niin likaista peliä kuin vain voi pelata. Ei ole rajoja sille, miten epämoraalisesti tai epäeettisesti voi toimia oman edun tavoittelussa, Johannes Valkonen avaa.

Valkosen ja Lahtisen toimintasuosikit

Elokuva: Terminator 2 on tehnyt suurimman vaikutuksen. Tarinassa on sisältöäkin.

Pahis: Vernon Wellsin esittämä Commandon Bennett. Ilkeät viikset, häijy hymy.

Hyvis: Dirty Harry. Jos hänellä ei ole Magnum-revoleria, Bennett voittaa.

Ase: Terminatorin minigun ja katkaistu pumppuhaulikko.

Hulvaton kuolonkohtaus:

Valkonen: Bad Tasten joku kohtaus. Ei varmasti tarvitse kertoa yksityiskohtia.

Lahtinen: Hard Ticket to Hawaii -elokuvassa nainen istuu pöntöllä, josta tulee jättiläiskäärme. Ridgen näyttelijä Ron Moss ajaa prätkällä seinän läpi ja ampuu käärmeen singolla.

Letkautus, ns. one-liner: Shoot ’Em Up -elokuvasta. Päähenkilö on petipuuhissa ja samaan aikaan ampuu pahikset. ”Talk about shooting your load.”

Ohjaajat: Quentin Tarantino, Robert Rodriguez.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi