Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Kulttuuri

Vain elämää -tähtien isoimmat hitit - kuullaanko näitä kappaleita ohjelmassa?

  • Karjalainen
Nelosen Vain elämää -sarjan viidennen kauden esiintyjäkaarti julkaistiin maanantaina. Mukana Hirvensalmella kuvattavassa ohjelmassa ovat Mikael Gabriel, Chisu, Hector, Suvi Teräsniska, Lauri Tähkä, Anna Puu ja Mikko Kuustonen.

Vain elämää -ohjelmassa artistit muistelevat uraansa ja esittävät toistensa kappaleita.

Tässä ohjelman artistijoukon suosituimpia kappaleita, joita todennäköisesti kuullaan syyskuussa, kun ohjelma alkaa pyöriä televisiossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikael Gabriel

Hip hop ja räp -musiikkia esittävä Mikael Kristian Gabriel Sohlman eli Mikael Gabriel on Vain elämää -joukon nuorin. 25-vuotiaan helsinkiläisen ensimmäinen albumi ilmestyi vuonna 2009.

Mikael Gabrielin suosituimpia kappaleita ovat muun muassa Älä herätä mua unesta, Woppaa, Viimeisen kerran, Helium ja Mimmi fiilaa.

Chisu

34-vuotias Chisu eli Christel Sundberg julkaisi viimeisimmän albuminsa viime vuonna. Polaris-levyn suosituimmaksi kappaleeksi on noussut Ihana.

Palkitun artistin tuotannossa on lukuisia hittejä Vain elämää -kaartin versioitaviksi. Suuren suosion ovat saaneet muun muassa Mun koti ei oo täällä, Baden-Baden, Sama nainen, Sabotage, Kohtalon oma ja Frankenstein.

Hector

69-vuotiaan Hectorin eli Heikki Harman ura alkoi jo 1960-luvulla. Hector julkaisi ensimmäisen singlensä 19-vuotiaana lukiolaisena. Palkkasoturi-kappale nousi Suomen listakärkeen.

Hectorin pitkän uran varrelta löytyy valinnan varaa muiden artistien tulkittavaksi. Hirvensalmella saatetaan hyvinkin kuulla esimerkiksi Mandoliinimies, Lumi teki enkelin eteiseen, Asfalttiprinssi, Juodaan viinaa tai Yhtenä iltana. Jos sä tahdot niin -kappaleesta on jo kuultu Jipun ja Samuli Edelmannin versio.

Suvi Teräsniska

Kolarissa syntyneen 27-vuotiaan Suvi Teräsniskan ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 2008. Esikoisalbumin suurimmaksi hitiksi nousi Hento kuiskaus.

Muita suosikkikappaleita vuosien varrelta ovat muun muassa Jos menet pois, Täydellinen elämä ja Pahalta piilossa. Teräsniska on tullut tunnetuksi myös Yö-yhtyeen tuotannon tulkitsijana.

Lauri Tähkä

Etelä-Pohjanmaan suuri mies Lauri Tähkä tuli tunnetuksi Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeen persoonallisena keulakasvona. Syksyllä 2011 Tähkä siirtyi soolouralle.

Soolouran tunnetuimmat kappaleet ovat Polte, Saat syttymään ja Syyskuun kyy. Elonkerjuun kanssa hittibiisejä syntyi lukemattomia. Niistä merkittävimpiä ovat esimerkiksi Pauhaava sydän, Maailma on renki, Suudellaan, Hetkeks en sulle rupia ja Rakasta rintani ruhjeille.

Äskettäin Tähkä nähtiin räppäri Elastisen isännöimässä Feat. Elastinen -ohjelmassa, jossa artisteilta syntyi suosittu yhteiskappale Lempo.

Anna Puu

Anna Puu eli Anna Puustjärvi nousi julkisuuteen Idols-lauluohjelmasta. Anna Puu julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2009. Sen jälkeen artisti on julkaissut kolme levyä, joista viimeisimmän viime vuonna.

34-vuotiaan Outokummussa syntyneen artistin suosituimpia kappaleita ovat Säännöt rakkaudelle, C'est la vie, Kaunis päivä ja Ota minut tällaisena kuin oon.

Mikko Kuustonen

Leppävirralla syntyneen 56-vuotiaan Mikko Kuustonen on viime vuosina näkynyt tiuhaan televisiossa, muun muassa Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmassa.

Kuustosen ensimmäinen sooloalbumi ilmestyi jo vuonna 1979. Heikki Silvennoisen kanssa 1980-luvun lopussa perustettu Q.Stone-yhtye teki Kuustosesta kuitenkin tutumman myös suurelle yleisölle.

Kuustosen mittavasta tuotannosta saavat Vain elämää -artistit valikoida suosikkejaan. Tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Hyvällä tuulella, Jerusalemiin, Kaktusviinaa, Enkelit lentää sun uniin ja Abrakadabra.

Lähteet:

Levy-yhtiöt

Artistien omat verkkosivut

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa