Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kulttuuri

Juureva musiikki nousussa Itä-Suomen festivaaleilla

  • Karjalainen
Itä-Suomessa on käynnissä voimistuva liikehdintä juurimusiikkityylejä esittelevien festivaalien kanssa.

Ilomantsin Blueberry Hill Blues & Jazz (kuvassa) on toiminut kahdeksan vuotta ja järjestetään taas elokuussa. Ruska Blueskin on vakiintunut Kolin syksyihin.

Toukokuussa Nurmeksessa lanseerattiin Bomba Roots, joka saattaa saada jatkoa ensi vuonna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iisalmen Country & Blues on herätetty henkiin Koljonvirta Country & Bluesina. 11 vuotta järjestetystä Kaavi Bluesista on sukeutunut tänä vuonna puolestaan Ruukki Roots, ja tapahtumapaikka on siirtynyt Kaavilta Koillis-Savon toiselle laidalle Juankoskelle.

–  Ulkoilmatapahtuman järjestäminen alkoi vaatia liikaa resursseja, sanoo Kaavi Bluesin vetäjä Ville Haatanen, joka on myös Ruukki Rootsin nokkamies.

–  Juankoskella meidän ei tarvitse rakentaa lavoja ja anniskelualueita, vaan meillä on käytössä ravintoloiden valmiit puitteet.

Mikä on Ville Haatasen tuntuma juurimusiikin kiinnostuksen noususta?

–  Pinnan alla kiinnostus bluesin kaltaisiin tyyleihin on ollut jatkuvasti olemassa, vaikka sitä ei välttämättä julkisuudessa huomaa. Tapahtumien profiili on alkanut viime vuosina nousta, ja se on hyvä asia.

Mikä laittaa Ville Haatasen uhraamaan joka kevät ja kesä tunteja bluesille, countrylle ja muille amerikkalaisperäisille tyyleille?

–  Olen sen verran musiikkihullu. En osaa itse soittaa mitään. Tämä on minun tapani toimia musiikin parissa.

Ruukki Roots soi 10.-12. kesäkuuta perjantaista sunnuntaihin. Esiintymässä ovat hollantilainen Little Boogie Boy, laulaja-kitaristi Jussi ”Jo’ Buddy” Raulamon uusin bändi Jo’ Buddy’s Trio Riot, 18 vuoden keikkailun jälkeen jäähyväiskiertueella oleva rocktrio Doctor’s Order, Lynyrd Skynyrd -tribuuttibändi Border Brothers ja kitaristi Knucklebone Oscarin White Knuckles Trio.

Tapahtuman päättää Jarkka Rissasen ja Dave Forestfieldin gospel-konsertti Juantehtaan kirkossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi