Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Kulttuuri

Huojuvan ladon lättähatut äänittivät levyn Valtimolla

  • Karjalainen

Pohjoiskarjalainen country-yhtye Huojuva lato äänitti neljännen albuminsa huhtikuussa Valtimon Rumoniemellä, rumpalinsa Keijo Korhosen vanhaan kotitaloon pystytetyssä studiossa.

Lättähattu-nimen saanut albumi on nyt valmis ja julkaistaan heinäkuussa Pohjois-Karjalan keikoilla.

- Lauluja Itä-Suomen muuttumisesta, elämästä Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa, yhtyeen laulunkirjoittaja Suonna Kononen kertoo albumista, joka julkaistaan sekä cd:nä että vinyylinä.

- Lättähattu sanana viittaa hyvin bändin kokoluokkaan ja vauhtiin. Mieluummin hitaasti, seisakkeiden ja sivuraiteiden kautta perille kuin nopeasti maakuntakeskuksesta toiseen.

Mukana levyllä on muun muassa keväällä ennakkosinglenä julkaistu Suomenhevonen-kappale, jonka tunteikas video on kerännyt Youtubessa mukavasti katsojia. Musiikkivideo on nähtävissä täällä.

- Ja sitten on muun muassa sellainen ralli kuin Joensuu (Ne kehnot veivät meiltä Wanhan Jokelan), jossa palataan erääseen lakkautettuun ravintolaan, Kononen sanoo.

Lättähatun Pohjois-Karjalan julkaisukeikat soitetaan Valtimon Murtovaaran talomuseon Murtovaara-folkissa torstaina 7.7., Valtimon ravintola Seiskassa kolmella keikalla perjantaina 8.7. ja lauantaina 9.7. ja Joensuun Teatteriravintolassa Popkatu-festivaalin klubilla torstaina 14.7.

Lisäksi Huojuvaa latoa työllistää Ilovaarirockissa perjantaina 15.7. soitettava Neil Young -tribuutti, joka esitetään Laura Kaljusen ja Marko & Heli Sillanpään kanssa.

- Esitimme viime marraskuussa Niilon 70-vuotispäivänä tribuuttikonsertin Teatteriravintolassa, ja se meni ilmeisen hyvin, kun yleisön GOR:ilaiset varasivat show'n tulevaan Vaariin jo ensimmäisen setin jälkeen. On hauska lisä, että Niilo itsekin esiintyy heinäkuussa Suomessa. Sitähän ei vielä talvella tiedetty, Kononen sanoo.

Lisää aiheesta: Suomenhevosen kunniaksi syntyi tunteikas musiikkivideo - "Yleisössä alettiin itkeä"

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi