Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kulttuuri

Improck voitti Alanko katutähdeksi? -katuesiintyjäkilpailun

  • Karjalainen

Tämän vuoden Alanko katutähdeksi? -kilpailun pääpalkinnon on voittanut joensuulaisyhtye Improck. Kilpailu käytiin Joensuun kävelykadulla ja Sinisellä virralla perjantain ja lauantain aikana.

Katutähden tittelistä kilpaili yhteensä 20 esiintyjää tai esiintyjäryhmää eri puolilta Suomea. Kilpailusarjoja oli kaksi: katusoitto ja performanssi, joista jälkimmäinen pitää sisällään muun muassa katuteatterin, tanssin ja sirkuksen.

Improckin lisäksi tänä vuonna palkittiin myös tamperelainen Anna Hei (SF Sound -studiopalkinto), joensuulainen Luontokerho, irakilainen Ali Saleem, turkulainen Shortie Shore sekä tamperelaiset Aleksi ja Petu. Anna Hei sekä Aleksi ja Petu valittiin esiintymään myös Ilosaarirockin tivolialueelle sunnuntaina 17. heinäkuuta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kilpailun yleisöäänestyksen voitti joensuulaislähtöinen bändi Pearly Gates.

Alanko katutähdeksi? on valtakunnallinen katuesiintyjäkilpailu, joka järjestetään Joensuussa vuosittain Popkadun yhteydessä. Kilpailun tarkoituksena on tuoda kaupunkikeskustaan uutta elämää edistämällä katusoitto- ja katuesiintyjäkulttuuria sekä nostaa esiin uusia katuesiintyjäkykyjä. Popkatu ja Alanko katutähdeksi? -kilpailu järjestettiin tänä vuonna kuudettatoista kertaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa