Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Kulttuuri

Monet fanit pettyneitä Harry Potter -käsikirjoitukseen

  • STT
Aikuistuneesta Harry Potterista kertova käsikirjoitus tuli viime viikonloppuna myyntiin kirjana. LEHTIKUVA/AFP Aikuistuneesta Harry Potterista kertova käsikirjoitus tuli viime viikonloppuna myyntiin kirjana. LEHTIKUVA/AFP
Suositun Harry Potter -kirjasarjan hahmoista kertovan näytelmän käsikirjoitus on tuottanut pettymyksen monille kirjasarjan faneille.

Aikuistuneesta Potterista ja tämän pojasta kertova näytelmä sai ensi-iltansa Lontoossa viime viikonloppuna. Sen käsikirjoitus tuli samaan aikaan myyntiin kirjana.

Käsikirjoitus on näytelmäkirjailija Jack Thornen kirjoittama, mutta Potter-kirjojen äiti J. K. Rowling on ollut mukana kirjoittamassa tarinaa, johon se pohjautuu. Rowlingin nimi on isolla kirjan kannessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikki fanit eivät ymmärtäneet kirjan ostaessaan, että kyse olisi näytelmäkäsikirjoituksesta tai ettei Rowling olisi sen kirjoittaja. Moni kuitenkin pettyi kirjaan siitä huolimatta, että tiesi täsmälleen, millaisesta teoksesta oli kyse.

- Ei minua haitannut, että kyseessä on näytelmäkäsikirjoitus. Tiesin sen jo aloittaessani. Mutta hahmot käyttäytyvät täysin epäluonteenomaisesti ja kirjoitustyyli muistuttaa lukio-opiskelijoitteni tuotoksia. Hyvin huonosti kirjoitettu. Kankeaa kieltä, eräs lukija toteaa kirja-arviossaan Amazon-verkkokaupan sivuilla.

Moni vertasi teosta huonosti kirjoitettuun fanifiktioon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi