Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Kulttuuri

Pepe Willbergin ura on täynnä kohokohtia

  • Karjalainen
Pepe Willberg Joensuun laululavalla vuonan 1999. Pepe Willberg Joensuun laululavalla vuonan 1999.

Laulaja Pepe Willbergillä on menossa kolminkertainen juhlavuosi. Miehen ensimmäinen pitkäsoitto täyttää 40 vuotta, kestohitti Saat miehen kyyneliin 50 vuotta ja artisti itse 70 vuotta. Juhlavuotta hän viettää työn merkeissä ja nousee ison orkesterin kanssa konserttilavalle 16 paikkakunnalla.

Pitkän uran tehneellä artistilla on konserttikattausta laadittaessa ollut runsaudenpulaa, kaikkien toiveet eivät mitenkään mahdu soittolistalle.

Paljon on kuitenkin luvassa: lähes kolmen tunnin konsertissa kuullaan Pepe Willbergin musiikkia peräti kuudelta vuosikymmeneltä: rakastetuimpia hittejä, vuoden 2014 kultalevyn (Pepe ja Saimaa) suosikkeja sekä uutuutena ripaus klassista.

– Viime vuosina olen tykästynyt oopperoiden tenoriaarioihin. Ensin kuuntelin niitä, ja sitten ajattelin, että nämä ovat niin hienoja biisejä, että näitä olisi kiva myös laulaa.

Willbergin musiikkiura alkoi vuonna 1962, jolloin hän oli 16-vuotias koululainen. Hän soitti The Islanders-yhtyeessä komppikitaraa.

– Oli huippuhetki, kun saimme bändin kasaan. Meitä oli neljä kaveria, ja kaikilla oli soittimet. Jotenkin kummallisesti onnistuimme vielä haalimaan jostain vahvistimiakin. Ne olivat kalliita kapistuksia, eikä niitä oikein ollut missään myytävänäkään.

Tuohon aikaan Suomessa esitettävät hitit olivat käännöksiä ulkomaisista menestyskappaleista, ja ulkomaita ihailtiin muutenkin suuresti.

– Kaikki tehtiin ulkomaisten esimerkkien mukaan. Käytiin leffassakin katsomassa, miten jokin asia kitaralla soitetaan.

Varsinainen Pepe-pommi räjähti vuonna 2014, kun Pepe & Saimaa -levy myi kultaa. Seuraavana vuonna napsahti vielä Emma-gaalassa kolme pystiä: Vuoden miessolisti, Vuoden rockalbumi ja Kriitikoiden valinta.

Pepe Willberg esiintyy Joensuussa Carelia-salissa perjantaina 21. lokakuuta kello 19.

Lue koko juttu torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi