Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Kulttuuri

Juuasta Espanjaan taidetta tekemään

  • Suonna Kononen

Karjalaisen kulttuuritoimituksen sähköpostiin saapui tiedote. Juukalaistaustainen, aiemmin lehdessämme haastattelematon taidemaalari Johanna Alanko (kuvassa) on avaamassa tämän viikon torstaina yksityisnäyttelyä Espanjan Madridissa, Quinta del Sordo -kulttuurikeskuksen galleriassa, La Latinan kaupunginosassa.

Totta se on. Kun internetillä menee Quinta del Sordon sivuille, kertoo näyttelykalenterin etusivu, että "Exposición Johanna Alanko".

Avajaisiin ei nyt päästä, vaikka mieli tekisikin, mutta otetaanpas Johanna Alanko langan päähän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Opiskelen Kankaanpään taidekoulussa ja tulin Madridiin tekemään vaihto-opiskelujani elokuussa 2016, Alanko kertoo.

- Tämä on ollut hieno kokemus. Ei ole tarvinnut elää Suomen pimeää syksyä. Tämä on yksityinen yliopisto, jossa olen lukenut arkkitehtuuria ja designia. Samalla olen toiminut kuvataiteilijana.

Minkälainen ponnistus oma näyttely on ollut?

- Iso ja tärkeä juttu, ensimmäinen yksityisnäyttelyni ulkomailla.

Alangon nettigallerian töistä voi päätellä, että luonto ja ihmisyys ovat taiteilijalle tärkeitä aiheita. Esittävästä, hieman naivistisestakin taiteesta suunta on ollut kohti ei-esittävää, ekspressiivisempää.

- Näin on käynyt, Alanko naurahtaa.

- Opiskelut ovat vaikuttaneet ja oma ilmaisu alkaa kehittyä. Valmis en ole, koko elämä taitaa siinä kehittymisessä mennä. Koko ajan työstän uusia töitä ja huomaan, että värit tulevat vielä tärkeämmiksi. Espanjan valo vaikuttaa.

Johanna Alangon kotisivut ovat täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi