Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kulttuuri

Joensuun kulttuurifoorumia luonnehdittiin hedelmälliseksi

  • Karjalainen

Kulttuurifoorumi, jossa suomalaiset ja venäläiset neuvottelevat yhteisistä hankkeista, kiinnostaa järjestöjä, teattereita, kouluja, museoita ja muita ruohonjuuritason hankkeiden järjestäjiä yhä enemmän. Erityisesti tämä näkyy Venäjällä, josta joka vuosi foorumiin on tullut uusia alueita lisää. Joensuun perjantaina päättyneessä 13. kulttuurifoorumissa oli venäläisiä edustajia jo 16 alueelta.

Kaksipäiväisessä foorumissa oli Suomesta ja Venäjältä yli 330 osanottajaa, jotka keskustelivat yhteensä 69 hankkeesta. Tulijoita olisi enemmän, mutta suurempaa joukkoa ei voitu vastaanottaa.

Päätösistunnossa ehdotettiin, että ensi vuonna järjestetään online-foorumi, jota voidaan seurata internetin kautta laajasti ja sen keskusteluihin voisi osallistua verkossa. Vuoden 2013 suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi järjestetään Novgorodissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Foorumin yhden pääjärjestäjän, opetus- ja kulttuuriministeriön, neuvotteleva virkamies Hannele Lehto luonnehti Joensuun tapahtumaa erittäin hedelmälliseksi. Hänen mukaansa tällainen foorumi osoitti olevansa toimiva tapa edistää yhteistyötä ja solmia uusia kontakteja.

Kahdenkeskisten neuvottelujen sekä teemaseminaarien lisäksi osanottajat tapasivat toisiaan konserteissa ja illanvietoissa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa