play

Joensuun kaupunginorkesterille uusi taiteellinen johtaja ja kunniakapellimestari

Alankomaalainen Jurjen Hempel on Joensuun kaupunginorkesterin uusi taiteellinen johtaja.

Alankomaalainen Jurjen Hempel on Joensuun kaupunginorkesterin uusi taiteellinen johtaja. Kuva: Marco Borggreve

Karjalainen

Joensuun kaupunginorkesterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu 1.8.2013 alkaen kolmivuotiskaudeksi kapellimestari Jurjen Hempel. Alankomaalainen Jurjen Hempel on opiskellut orkesterinjohtoa Utrechtin konservatoriossa sekä Tanglewoodin kapellimestariluokalla. Viime vuosina Hempel on johtanut muun muassa Hollannin Radion filharmonista orkesteria, Liègen filharmonista orkesteria, Porton kansallista orkesteria ja Islannin sinfoniaorkesteria.

Orkesteri juhlii ensi vuonna 60-vuotista toimintaansa, ja juhlavuoteen sopii hyvin sekä uuden taiteellisen johtajan että kunniakapellimestarin nimitys. Nykyinen taiteellinen johtaja Atso Almila nimitetään hänen sopimuskautensa päättyessä 1.8.2013 alkaen Joensuun kaupunginorkesterin kunniakapellimestariksi.  Kunniakapellimestarina hän jatkaa edelleen konserttien johtamista ja yhteistyötä Joensuussa.

Kapellimestari Jurjen Hempelin johtamia konsertteja voi kuulla Joensuussa seuraavan kerran helmikuussa 2013. Atso Almila puolestaan johtaa suositun Joensuun uuden vuoden konsertin 31.12.2012.