Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kulttuuri

Murhaavasta marraskuusta tuli hurmaava - video

  • Liisa Yli-Ketola
  • Marko Puumalainen

Päiväkirjan kirjoittaminen vaihtui kuvataiteilija Päivi Saarelmalla (kuvassa) muutama vuosi sitten viivapäiväkirjaksi. Se tarkoittaa sitä, että kunkin päivän tapahtumia hän kommentoi viivoin ja värein. Merkintöjään hän on alkanut jakaa sosiaalisessa mediassa Instagramissa ja Facebookissa.

– Se on aina lahja, kun joku sanoo työstä jotain. Muut ihmiset tekevät näistä piirroksista kolmiulotteisia. Kommenteista tulee syvyyttä ja merkityksellisyyttä, Saarelma sanoo.

Parhaillaan hän maalaa Viiva online – viiva on line -teoskokonaisuutta taidekeskus Ahjossa Joensuussa. Tempaus on osa taideosuuskunta Hurman kehittämää Hurmaava marraskuu -taidetapahtumasarjaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Porukalla mietimme, milloin järjestäisimme näyttelyitä ja tapahtumia. Marraskuu tuntui niin murhaavalta kuukaudelta, kunnes kaikki alkoivat joukolla huutaa, että sehän on hurmaava kuukausi, syksystä ja villasukkapäivistä nauttiva Saarelma hymyilee.

Hän houkuttelee maalauspäiviensä aikana myös yleisöä kokeilemaan tarttumista väripulloihin ja siveltimiin, kyniin tai liituihin.

– Väline määräytyy aina kunkin hetken tunnelman mukaan, paksulla siveltimellä sinistä tiistaiviivaansa vetänyt Saarelma hymyilee.

Teos on nähtävillä Ahjossa lauantai-iltaan saakka.

Katso video ja lue lisää aiheesta keskiviikon Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa