Tiistai, 23.10.2018 
Severi
Kulttuuri

Joensuun kaupunginteatterin Täällä Pohjantähden alla -näytelmä voitti Vuoden kulttuuriteko -palkinnon

  • Kimmo Nevalainen
  • Johanna Kokkola

Joensuun kaupunginteatterin uusi dramatisointi Täällä Pohjantähden alla -näytelmästä on voittanut Vuoden kulttuuriteko -palkinnon 2017. Karjalainen myönsi palkinnon nyt ensimmäisen kerran.

– Joensuun kaupunginteatteri laittaa Täällä Pohjantähden alla -näytelmän versiossaan rohkeasti pisteen siihen, johon kirjailijakin olisi sen voinut laittaa eli trilogian toisen romaanin loppuun, kun Akseli palaa vankileiriltä takaisin kotiin, Vuoden kulttuuriteko -palkinnon raati toteaa perusteluissaan.

Näytelmän koreografia on vaikuttavaa ja jäntevässä ohjauksessa on runsaasti kekseliäitä yksityiskohtia. Näyttelijäntyö on kauttaaltaan tasokasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perustelujen mukaan Joensuun kaupunginteatterin Täällä Pohjantähden alla on osoitus myös toimivasta yhteistyöstä, jota teatteri jatkaa menestyksellisesti Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun tanssin koulutuksen kanssa.

Osaltaan Täällä Pohjantähden alla on täyttämässä sitä tehtävää, joka kaupunginteatterilla on koko Pohjois-Karjalaa ajatellen. Näytelmä antaa katsojilleen ajattelemisen aihetta ja samalla uskoa teatterin tasokkaan linjan jatkumiseen, perusteluissa sanotaan.

Vuoden kulttuuriteko -palkinnon ehdokkaita oli kaikkiaan 20.

Yleisöäänestyksen voitti Eläkeläisten Humppa of Finland -levy.

Lisää tilaajille:

Pohjantähti vei historiallisen voiton - Ohjaaja, dramaturgi ja näyttelijä kertovat, kuinka näytelmä syntyi