Torstai, 29.10.2020 
Alfred, Urmas
Kulttuuri

Karoliina Kantelinen on Värttinän uusi laulaja

  • Karjalainen
Värttinä on kiinnittänyt uudeksi laulajakseen Karoliina Kantelisen (vas.). Vanhoina laulajina jatkavat Mari Kaasinen ja Susanna Aho Värttinä on kiinnittänyt uudeksi laulajakseen Karoliina Kantelisen (vas.). Vanhoina laulajina jatkavat Mari Kaasinen ja Susanna Aho
Värttinä on kiinnittänyt uudeksi laulajakseen Karoliina Kantelisen. Kantelinen korvaa yhtyeestä erotetun Johanna Virtasen. Muut laulajat Mari Kaasinen ja Susan Aho jatkavat edelleen kokoonpanossa.

Kantelinen on tullut suomalaisen kansanmusiikin harrastajille tutuksi Sari Kaasisen Otawasta ja lauluyhtye Ketsuroista.

Värttinä paljasti eilen myös uuden rumpalinsa, joka on jazzpiireistä tunnettu Mikko Hassinen, ja ensi kevään juhlakiertueensa aikataulun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

30-vuotisjuhlan kunniaksi Värttinä vierailee huhtikuussa kuudellatoista paikkakunnalla Helsingistä Tornioon. Pohjois-Karjalaan kiertue osuu 17. huhtikuuta, jolloin yhtye esiintyy Joensuun Kerubissa.

Sari ja Mari Kaasinen perustivat Värttinän Rääkkylässä vuonna 1983. Läpimurtonsa yhtye teki 1990-luvun alussa Oi dai -albumilla, joka on edelleen Värttinän ainoa kultalevy. Viimeisin Utu-levykin on tehnyt historiaa.

-  Utu keikkui viikkokausia Euroopan maailmanmusiikkilistan kärjessä, varmisti osaltaan yhtyeelle arvostetun Womex Artist Award -palkinnon, nousi Ylen Radio Suomen soitetuimpien joukkoon kappaleella Tuuterin tyttäret ja toipa levy Värttinälle vielä Emma-ehdokkuudenkin, muistuttaa Värttinän manageri Juha Paaso.

Mari Kaasinen lupaa kuulijoiden pääsevän juhlakonserteissa aikamatkalle.

-  Ajatus on, että konsertissa seurataan kronologisesti sitä muutosta, joka Värttinässä on 30 vuodessa tapahtunut.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi