Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Kulttuuri

Uudet laulut -projekti huipentuu - Viimeinen tekstien keräys on nyt käynnissä

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Polvijärveläissyntyisen säveltäjä-pianisti Petri Hirvosen 100 laulua Pohjois-Karjalasta -projekti valmistuu ensi vuonna. Nyt on käynnissä viimeinen tekstien keräys, Hirvonen (kuvassa) kertoo.

- Saapuneista teksteistä valitaan neljäkymmentä tekstiä sävellettäväksi, ja näin sata laulua Pohjois-Karjalasta tulee täyteen.

Hirvonen kannustaa jokaista maakunnan nykyistä ja entistä asukasta sekä muita maakuntaan sidoksissa olevia ihmisiä osallistumaan omalla tekstillään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Olisi hienoa saada tekstejä kaikenikäisiltä ihmisiltä. Tekstien aihetta ei ole rajattu mitenkään, joten oma teksti voi käsitellä mitä tahansa aihetta, Hirvonen toteaa.

Minkä tahansa tekstin voi säveltää, ja sävellysvaiheessa tekstejä vielä taivutellaan laulun muottiin. Mallia voi ottaa tutusta laulusta, Hirvonen ohjeistaa.

- Lähinnä kannattaa muistaa, ettei kirjoita kauhean pitkää tekstiä. Tähän projektiin voi tosiaankin osallistua kuka tahansa. Aidot ja rehelliset ajatukset ja tunteet ovat aina koskettavia.

Tänä vuonna kuullaan kaksitoista uutta laulua Polvijärvellä 19. heinäkuuta pidettävässä konsertissa.

Hirvonen toivoo tekstejä sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai postitse osoitteeseen Ohjelmatoimisto Monkey Music, Tietotie 5, 83700 Polvijärvi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa