Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Kulttuuri

Kritiikin Kannukset -palkinto taiteen ja tieteen välimaastossa liikkuvalle taiteilijaryhmälle

  • STT
Kritiikin Kannukset -taidepalkinto myönnetään tänä vuonna taiteilijaryhmälle Honkasalo - Niemi - Virtanen.

Palkittuun ryhmään kuuluu kolme taiteilijaa: kuvataiteilija Felicia Honkasalo, kuvataiteilija ja trumpetisti Akuliina Niemi sekä dramaturgi Sinna Virtanen.

Honkasalo–Niemi–Virtanen-ryhmä liikkuu vapaasti taiteen ja tieteen välimaastossa kohdistaen huomionsa historiaan ja esihistoriaan, kertoo Suomen arvostelijain liitto (SARV).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ryhmä toimii tutkimuksellisesti, haastattelee asiantuntijoita ja työskentelee eri alojen taiteilijoiden kanssa. Perustelujen mukaan lopputulos on usein yllättävä sekoitus: Teokset tuntuvat keskustelevan aiheensa kanssa. Myytit, historia, kokemukset ja tulkinnat sekoittuvat tavalla, jossa keskeisempää on katsojakokemusten virtaama kuin tarkka, kiteytetty sanoma.

Valintaraati kertoo olevansa vaikuttunut tavasta, jossa kolmen taiteilijan yhteistyönä syntyy identiteetiltään aidosti monikollisia teoksia.

Suomen arvostelijain liitto myöntää Kritiikin Kannukset -tunnustuksen vuosittain suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla. Palkinto perustettiin 1961.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa