Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Kulttuuri

Kotimaiset elokuvat kiinnostaneet katsojia huomattavasti viime vuotta enemmän

  • Anna Sievälä
Paula Norosen kirjoihin perustuva Supermarsu on ollut alkuvuoden katsotuin kotimainen elokuva. Paula Norosen kirjoihin perustuva Supermarsu on ollut alkuvuoden katsotuin kotimainen elokuva.
Kotimaiset elokuvat ovat houkutelleet alkuvuonna elokuvateattereihin huomattavasti enemmän katsojia kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Huhtikuun puoleenväliin mennessä kotimaiset elokuvat olivat keränneet elokuvateattereihin jo yli 700 000 katsojaa, kertoo Suomen Elokuvasäätiö.

Kotimaisten elokuvien kävijämäärät ovat kasvaneet noin 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kotimaisista elokuvista tänä vuonna katsotuin on ollut Paula Norosen kirjasarjaan perustuva koko perheen elokuva Supermarsu, jota on käynyt katsomassa 127 000 kävijää.

Myös JP Siilin ohjaama Cheek-elokuva Veljeni vartija on ylittänyt tänä vuonna 100 000 katsojan rajan. Sen oli nähnyt tänä vuonna huhtikuun puoleenväliin mennessä 121 000 katsojaa.

Kaiken kaikkiaan Suomen elokuvateattereissa on tänä vuonna käyty noin 2,6 miljoonaa kertaa, joista kotimaisten elokuvien osuus on siis hienot 27 prosenttia.

Vuoden tähän mennessä katsotuin elokuva on Star Wars: The Last Jedi, jonka on tämän vuoden puolella nähnyt lähes 150 000 katsojaa. Yhteensä elokuvalla on koossa jo 465 000 katsojaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa