Keskiviikko, 23.1.2019 
Enni, Enna, Eini
Kulttuuri

Kirjakoukuttajat kannustivat Karsikon koulun oppilaita lukemaan

  • Tuuli Rantasalo
  • Piia Kinnunen
Liina Silvennoinen, Laura Tiainen, Anni Myller ja Milla Aittomäki kävivät esittelemässä nuortenkirjoja Karsikon koulussa. Liina Silvennoinen, Laura Tiainen, Anni Myller ja Milla Aittomäki kävivät esittelemässä nuortenkirjoja Karsikon koulussa.
Pielisjoen koulun 8.-luokkalaiset kirjakoukuttajat Liina Silvennoinen, Milla Aittomäki, Anni Myller ja Laura Tiainen vierailivat keskiviikkona Karsikon koulun kuudennella luokalla.

Koukutuksessa vanhemmat oppilaat kannustavat nuorempia lukemaan. Samalla myös koukutetaan muita oppilaita nuorille suunnattuihin kirjoihin.

Koukutus sai alkunsa, kun Pielisjoen yläkoulun äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Satu Peltonen huolestui nuorten lukuharrastuksen suosion hiipumisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lukemista harrastavat enää todella harvat opiskelijat. Päätinkin, että asian eteen on ruvettava tekemään töitä juuri oppilaiden kanssa. Maailma on täynnä upeita kirjoja, jotka kaipaavat lukijoita. Oppilaat eivät ala lukea opettajan pakottamina, mutta vertaisvinkkauksella lukuinto herää yllättävän hyvin.

Silvennoinen, Aittomäki, Myller ja Tiainen ovat ehtineet kiertää koukuttamassa Karsikon koulun lisäksi jo Nepenmäen ja Mutalan kouluissa. Tarkoituksena on laajentaa koukutuksia myös yläkouluihin, päiväkoteihin sekä aikuisten ja vanhusten pariin.

- Olisi kiinnostavaa nähdä, miten yläkoululainen saisi houkuteltua lukemaan vaikkapa työikäisen kirjaa kammoksuvan henkilön, Peltonen pohti.

Peltosen johdolla oppilaat ovat perustaneet Kirjakoukutus-nimisen blogin, jonne he kirjoittavat kirjavinkkejään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa