Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kulttuuri

Paljon muutakin kuin säkkijärven polkkaa

  • Karjalainen

Media

Karita Hentunen, Kalle Kurki

Pohjois-Karjalasta pulpahtaa tämän tästä esiin lahjakkaita harmonikansoittajia. Kun nämä huippusoittajat lyövät hynttyynsä yhteen konsertissa, syntyy siitä varsinainen harmonikansoiton ilotulitus. Ja luvassa on paljon muutakin kuin Säkkijärven polkkaa.

Suuri Harmonikkaparaati 2011 -konserttikiertue käynnistyy Lieksan Brahe-salissa tulevana sunnuntaina 2. lokakuuta klo 14 alkaen. Konserttikiertue jatkuu samana päivänä Joensuun Konservatorion juhlasalissa klo 19. Seuraava konsertti pidetään viikon päästä Kitee-salissa klo 18.

Paraati tarjoaa harmonikansoittajien Suomen parhaimmistoa. Lavalle nousevat tämän vuoden Kultaisen Harmonikan voittaja Marko Kotilainen, vuoden 2007 Kultaisen Harmonikan voittaja Sami Hopponen, vuoden 1997 Kultaisen Harmonikan voittaja Juha Könönen, vuoden 2011 pelimannimestari Tuomas Kinnunen.

Lavalle nousevat myös kaikkien tuntemat harmonikkamestarit Mika ja Arto Tarkkonen sekä Pentti Karjalainen, Jouni Martikainen ja Tanja Pennanen.

Videolla harmonikkamestari Mika Tarkkonen pohtii harmonikansoiton suosion salaisuutta ja kertoo, että nykypäivän harmonikansoitto on paljon muutakin kuin Säkkijärven polkkaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa