Perjantai, 16.11.2018 
Aarne, Aarno
Kulttuuri

Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta tuo pohjoiskarjalaisväriä Hamina Tattooseen

  • Jani Leinonen
  • Jyri Hiltunen

Hamina Tattoossa nähdään tällä viikolla harvinaista pohjoiskarjalaisväriä, kun Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta esiintyy tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Maakunnan orkestereita ei joka toinen vuosi järjestettävässä kansainvälisessä sotilasmusiikin suurtapahtumassa ole kuultu sen jälkeen, kun Karjalan Sotilassoittokunnan toiminta Kontiorannassa päättyi vuoden 2013 lopussa.

Kahden oman konsertin lisäksi Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta esiintyy Tattoossa yhteiskonsertissa Etelä-Suomen maanpuolustussoittokunnan ja ruotsalaisen kodinturvajoukkojen soittokunnan HMV Jämtlandin kanssa. Konserteissa kuullaan koti- ja ulkomaista kevyttä musiikkia 1900-luvun alusta nykypäivään.

Savo-Karjalan maanpuolustussoittokunta on vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön perustuva orkesteri, jonka rungon muodostavat Joensuun ja Outokummun puhallinorkesterit. Soittokuntaan kuuluu noin 50 soittajaa, ja sen kapellimestarina toimii Mika Hirvonen. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella toimiva soittokunta julkaisi esikoislevynsä viime vuonna.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa