Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Kulttuuri

Blueberry Hill Blues & Jazzin tulevaisuus epäselvä - kutsuuko Mekrijärvi?

  • Sanna Jääskeläinen
  • Jouni Turunen
Arkistokuva Kari Rissasesta. Arkistokuva Kari Rissasesta.

Kymmenettä kertaa järjestettävä Blueberry Hill Blues & Jazz -festivaali saattaa nykymuodossaan olla tiensä päässä. Näin arvioi varovaisesti festivaalin operatiivisesta toiminnasta vastaava Kari Rissanen (arkistokuvassa).

- Olemme tehneet tappiota kaikki nämä vuodet. Motivaatiota se syö tietysti, kun palkkiot laskemme lopuksi aina tappioina. Toiminta varmasti jonkinlaisena Ilomantsissa jatkuu, mutta millaisena, sitä en osaa sanoa, Rissanen kertoo.

Festivaalin hallituksessa vaihdoksia tulee tapahtumaan. Rissanen on ilmoittanut vetäytyvänsä johdollisista tehtävistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- En ole paikkakunnalla aktiivisesti oleillut moneen vuoteen. Mielelläni voin edelleen auttaa esiintyjien buukkaamisessa ja jatkaa vaikkapa juontohommia, jos tekijöitä ja innokkaita jatkajia löytyy.

Muun muassa festivaalin muoto mietityttää. Paikallinen yleisö ei ole ottanut jazz- ja bluesmusiikkiin keskittyvää festivaalia omakseen. Yleisöennätys saatiin muutama vuosi takaperin, kun esiintymässä olivat Pedro Hietanen ja M.A. Numminen.

- Populistisesti heitä yritettiin näin juhlavuoden kunniaksi saada esiintymään tänäkin vuonna, mutta aikataulut eivät natsanneet, Rissanen kertoo.

- En tiedä, olemmeko ohjelmistomme suhteen olleet liian kunnianhimoisia. Meillä on ollut aina tosi kovatasoinen esiintyjäkaarti. Toisaalta voi olla, että musiikkisuunnat eivät yleisöön vetoa.

Myös festivaalin tapahtumapaikka on uudelleenharkinnan alla. Mekrijärvelle rakennetut uudet tilat kiinnostavat.

- Majoitusmahdollisuudet ovat hyvät, ja maisemaa ja mahdollisuuksia Mekrillä on. Onneksi tässä vaiheessa vielä innokkuutta jonkinmuotoisen festivaalin järjestämiseen riittää.

- Toivoisimme, että yleisö tulisi ja pelastaisi meidät tänä kymmenentenä vuotena. Myös sellainen kulttuuriväki, joka ei syystä tai toisesta Mustikkamäelle ennen tätä ole tullut, Rissanen vetoaa.

Tilaajille lisää aiheesta: Jousi soi bluesia - Sello on uusi kitara, ajattelee muusikko Elias Kahila

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa