Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Kulttuuri

Kolilla järjestetään elokuun lopussa dokumenttielokuvatapahtuma - Kylillä-festivaalin pääelokuvana Nokia Mobile - Matkapuhelimen tarina

  • Olli Sorjonen

Kolilla järjestetään Kylillä-niminen dokumenttielokuvafestivaali elokuun 25. päivä Luontokeskus Ukossa. Tapahtuman pääelokuvana on Nokia Mobile - Matkapuhelimen tarina (Suomi 2017). Elokuvan ohjaaja Arto Koskinen on paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Ohjelmistossa on myös paikallista väriä. Lassen veistospuisto (Suomi 2018) on lyhytdokumentti Kolin puutarhalle nousevasta veistospuistosta, joka on kolilaisen kuvanveistäjä-puutarhuri Lasse Martikaisen vuosia kestävä urakka. Kylillä-festivaalilla nähtävä versio elokuvasta on osa pidempää seurantadokumenttia, joka valmistuu tulevaisuudessa.

Ohjaaja Joona Sarisalmi asuu Kolilla. Sarisalmi on myös paikalla vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Kansainvälisiä tuulahduken tuo tanskalais-hollantilainen dokumenttielokuva BUGS (Tanska 2016), joka on gastronominen matka ötököiden maailmaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi ohjelmistossa on ilmainen lyhytelokuvanäytös, jossa on Outokummun elokuvalinjan tuotantoja sekä joensuulaisen Fabrik-mainostoimiston tiimin kilpailutyö Uneton48-kisaan, jossa lyhytelokuvan tekemiseen on aikaa 48 tuntia

Iltajuhlat järjestetään Kolin Keitaalla eli Mattilan tilalla. Siellä luvassa on lyhytelokuvia ja elävää musiikikia taivasalla.

Kylillä-festivaalin järjestää Kolin kulttuuriseura. Kylillä-festivaali on epäsuoraa jatkoa Lieksassa kahdesti järjestetylle Kohtaamisia-tapahtumalle, sillä molemmissa on mukana lieksalainen puuhanainen ja paluumuuttaja Sirpa Riikonen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa