Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Kulttuuri

Taiteilija Nina Mutikin ja Vuonislahden Taiteilijatalon uusi projekti tekee Vuonislahden kylästä sarjakuvaa

  • Katri Keskitalo
Taiteilija Nina Mutik Taiteilija Nina Mutik

Taiteilija Nina Mutik on aloittanut hankkeen Lieksan Vuonislahden Taiteilijatalo ry:n kanssa, tiedottaa Vuonislahden Taiteilijatalo ry.

Tiedotteen mukaan hankkeessa eläväisestä Vuonislahden kylästä tehdään sarjakuvaa. Viikottain ilmestyvä strippi käsittelee kylän tapahtumia, palveluita ja henkeä iloisesti huumorin keinoin, sekä taiteen tekemistä Taiteilijaresidenssi Hupelissa, Eva Ryynäsen taiteilijakotia Paateria ja kylämatkailutuotteita. Stripit julkaistaan Facebookin VuonisLife-ryhmässä.

Projekti on Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tulevaisuusrahaston rahaston tukema. Yhteistyökumppaneina ovat Vuonislahden kyläseura, Pielisen Museo/Paateri ja joukko niin sanottuja Vuonis-yrittäjiä, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nina Mutik on sarjakuva-, ympäristö- ja kuvataiteilija, joka työstää tällä hetkellä pitkää sarjakuvateosta Kolin alueen tarinaperinteestä. Hän on kerännyt ja tutkinut Kolin tarinoita vuosia. Tänä syksynä Mutik toteuttaa myös taidenäyttelyn Kylätoimintakeskus Kukkoon, tiedotteessa kerrotaan.

Vuonislahden Taiteilijatalo-yhdistyksen toiminta on ajautunut rahoitusvaikeuksiin. Yhdistys on käynyt neuvotteluja Pohjois-Karjalan Osuuspankin kanssa maksamattomiin lainaeriin liittyen.

Aiheeseen liittyvät uutiset:

Vuonislahden Taiteilijatalo -yhdistys ajautui pahoihin talousongelmiin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa