Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Kulttuuri

Mystisiä metsätyömiehiä ja kirjallisuutta nykykapitalismissa - pohjoiskarjalaisilta tekijöiltä tietokirjoja tänä syksynä

  • Karjalainen
  • Marko Puumalainen
Syksyn 2018 tietokirjoista löytyy pohjoiskarjalaisiakin. Lokakuussa ilmestyvä Itä-Suomen yliopiston Suomen historian emeritusprofessori Antero Heikkisen teos Uuden aikakauden kynnyksellä esittelee Euroopan kulttuurisia ja yhteiskunnallisia murroksia 1400-luvulta 1700-luvun loppuun.

Karjalaisen kulttuuritoimittaja Suonna Konosen suomalaista kantrimusiikin tekijöitä käsittelevä Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt ilmestyy lokakuussa. Kononen on myös yksi tekijöistä Pohjois-Karjalan arkkitehtuurioppaassa, jonka muut kirjoittajat ovat Samu Aarnio ja Pekka Piiparinen. Kirja on koottu Karjalaisessa ilmestyneestä juttusarjasta maakunnan rakennuksista. Teos julkaistaan lokakuussa Lieksassa Pielisen museossa arkkitehtuurinäyttelyn yhteydessä.

Muun muassa Itä-Suomen yliopiston kirjallisuuden oppiaineen professori Erkki Seväsen (kuvassa) toimittama Kirjallisuus nykykapitalismissa -teos julkaistaan marraskuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa