Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Kulttuuri

Valokuvia meijän iloista Kesälahden Sovintolassa

  • Hanneliina Kojo
  • Hanneliina Kojo
Myös Emmi Pennasen ottamassa kuvassa on vettä, kuten monen muunkin Sovintolan näyttelyssä esittäytyvän kesälahtelaisen. Myös Emmi Pennasen ottamassa kuvassa on vettä, kuten monen muunkin Sovintolan näyttelyssä esittäytyvän kesälahtelaisen.
Kesälahdella maakuntapäivän vietto jatkuu vielä syyskuun loppuun asti valokuvien parissa. Kulttuuriseura on koostanut Meijän ilot -näyttelyn Sovintolaan yhtenä maakuntapäivän tapahtumista, ja avajaisia vietettiin juuri kuluneen viikonlopun lauantaina.

Kulttuuriseura pyysi kesälahtelaisia tai sieltä kotoisin olevia ammattilais- ja harrastajavalokuvaajia lähettämään yhdestä kolmeen kuvaa Meijän ilot -teemalla.

Näyttelyyn valittiin yhdeltätoista kuvaajalta 20 kuvaa, ja niistä teetätettiin vedokset alumiinipohjalle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Valitsimme kuvat niin, että niistä sai tarinallisen kokonaisuuden. Haluamme näyttää kesälahtelaisten ilot, joita ovat vesi, järvet ja luonto. Auringonlaskukuvia tuli paljon, mutta niitä emme valinneet, Airi Turunen Kesälahden kulttuuriseurasta kertoo.

Maakuntapäivää vietettiin myös Pro Kesälahden järjestämällä retkellä Suitsan saaressa, ja luontevasti näyttelyn ensimmäinen valokuva onkin juuri Suitsan moottoritallista.

Siitä tarina jatkuu kesäisen saunomisen, uimisen ja järvimaisemien kautta kohti syksyn viljapeltoa ja hanhiparvia.

- Talven riemuja ovat avantouinti, nuottaus ja ilon kuplat jään pinnassa, Airi Turunen pohtii.

Kuvia on myös muun muassa vesilinnuista sekä lapsista ja nuorista, mutta Kesälahden rautatieasemakin on päässyt mukaan.

- Monikerroksinen ilo liittyy siihen, että täältä voi lähteä ja tänne voi palata, Turunen luonnehtii kuvaa, joka viittaa myös geokätköilyyn.

Kuvaajien skaala on laaja, ja joukossa on muun muassa vuosi sitten Sovintolan nuorena taiteilijana esittäytynyt Sonja Behm ja Helsingin Sanomien valokuvaaja Sami Kero.

Valokuvilla ei ole nimiä.

- Halusimme, että kuvat kertovat tarinaa ja katsojalla on oma ajatus, mitä hän näkee, Airi Turunen perustelee.

Meijän ilot -valokuvanäyttely Kesälahden Sovintolassa, Pyhäjärventie 8. Avoinna 30.9. asti ke ja to klo 13-17 ja la klo 10-14.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa